Carolina Klüfts nya hotellsatsning i Järvsö
Intervju

Carolina Klüfts nya hotellsatsning i Järvsö

Idrottsstjärnan Carolina Klüft är en av personerna bakom hotellet Camp Järvsö, den nya satsningen med fokus på träning och hälsa. RES har fått en smygtitt av campet och har även mött den blågula stjärnan.

Till att börja med, hur blir man världsmästare?

– Man får träna väldigt, väldigt mycket under sin idrottskarriär. Många träningspass, både fysiskt, mentalt och tekniskt, så det kräver en del. 

Kan man bli världsmästare om man besöker Camp Järvsö? 

– Det kan man absolut, man kan vilja sikta på att bli världsmästare och komma hit, men man kan också komma hit och vilja ha världens bästa helg och njuta av trevligt sällskap, äta gott och aktivera sig. Det finns något här för alla hoppas vi.'

Berätta om Camp Järvsö. 

– Det här är en plats man kan åka till om man vill ha en paus i sin vardag, komma iväg och bry sig om sina nära och kära, sig själv, sina goda vänner eller de man väljer att åka med. Här bor man bra, äter gott, tränar eller gör andra upplevelser och njuter av den vackra naturen som vi har här. Jag hoppas att man kan komma hit och bara ha det gött helt enkelt. 

Du och din man Patrik hoppade på det här projektet sist, vad fick er att fatta det beslutet?

– Vi tyckte att det verkade så spännande och ett fantastiskt ställe och något som vi såg som en fantastisk möjlighet att vara en del av, så det var inte så svårt i slutändan att hoppa på.

Är ni delägare och kommer ni att tjäna pengar?

– Ja, vi kanske tjänar lite pengar, det får vi se. Det beror på hur många som hittar hit, men framförallt handlar det om förverkliga en vision om att skapa en plats där människor kan må bra på och återhämta sig på, så det handlar mer om människan än pengar om jag ska vara helt ärlig. Men vi ser fram emot att kunna ta emot gäster hit och både jag och min man Patrik tycker att det här känns som ett väldigt spännande projekt. Sedan kommer inte jag jobba här lika mycket som Patrik, som kommer att vara här i stort sett dagligen.

Om man vill bli tränad av dig, kommer man att kunna göra det här?

– Det kanske man kommer kunna, jag kommer nog att hålla i en del pass och ibland dyka upp och föreläsa, men jag kommer inte att vara här varje dag eftersom att jag har ett annat jobb.

Publicerad: 2021-06-15