Köpenhamn, Danmark: 5 X dejlig shopping i Köpenhamn
Foto: iStock.
Shopping

5 X dejlig shopping i Köpenhamn

Köpenhamn är ett riktigt shoppingparadis där allt, från kläder och skor till möbler, är rätt likt det du kan hitta i Sverige. Bara lite snyggare. Lite trendigare. Lite dejligare...

Hay House

Det populära möbelhuset Hays flaggskeppsbutik ligger mitt på Strøget och är väl värd ett besök. Två hela våningar är fyllda med färgglada men strama möbler, kuddar, textilier, inredningsdetaljer, anteckningsblock och småpryttlar. Låt dig inspireras av modern och lekfull, dansk design som flörtar med 1960-talet. Provsitt möbler och köp med dig något fint till hemmet.

Østergade 61
+45 99 42 44 00
http://hay.dk/
 
Normann Copenhagen

Normann Copenhagen

Från den kända Y-stolen till Stelton-kannan. Dansk design brukar rankas högt när det kommer till inredning. Stans mesta ögonbrynshöjare i sammanhanget är jättebutiken Normann Copenhagen. Inuti det som förr var en gammal bio i Østerbro ryms nu 1700 kvadratmeter design. Ställets rymd bygger på känslan att de här en utställning snarare än en butik. Och New York Times listade härom året Normann Copenhagen som en av Europas bästa shoppingupplevelser.

Østerbrogade 70

B&W Market

B&W Market

En av stans mest välbesökta inomhusloppisar är B&W på Holmen, en egen ö och ett område på uppgång. Priserna är relativt låga, även om vissa dyrgripar också säljes – och utbudet hisnande. Här finns möbler, lampor, krimskrams och danska designprylar från 40-talet och framåt. Men det gäller att tajma rätt, det är bara öppet lördag och söndag mellan 10 och 16 på jämna veckor.

Time's up vintage

Time's up vintage

Det finns gott om bra vintagebutiker i Köpenhamn och en av dem är Time's Up Vintage som ligger några stenkast från Strøget. Här finns kläder, skor och accessoarer för både män och kvinnor. Utbudet är välsorterat och på galgarna kan man hitta; gamla dyrgripar från YSL, Versace, Gucci, Chanel och Valentino. Gillar man second hand finns det en bra guide över olika stadsdelar på cphtreasures.com.

Krystalgade 4
 
Wood Wood MUSEUM
 

Wood Wood MUSEUM

Inne i centrum ligger det danska modeföretaget Wood Woods flaggskeppsbutik. Där hittar man både kläder från Wood Woods egna kollektioner, men också från andra exklusiva märken som Kenzo, Carven och Commes des Garçons. Nyligen öppnade också Wood Wood Museum, märkets egen outlet, där man kan fynda kollektionsprover och tidigare säsongers guldkorn till nedsatta priser.

Frederiksborggade 54
Publicerad: 2018-07-10