DANMARK

Dansk köksdynamik

Jan 02, 2011

Med en bakgrund på El Bulli och Noma kan det knappast gå fel för Christian Puglisi, den dansk-sicilianska kocken bakom restaurang Relæ. Han och kollegan Kim Rossen lämnade Noma i början på 2009, och har efter många om och men öppnat eget i en källarlokal i Nørrebro i Köpenhamn.

Till skillnad från målsättningarna hos de tidigare arbetsgivarna, vill Christan och Kim hålla måltiden enkel – man har medvetet skalat bort formell service, fem olika sorters vinglas och påkostad inredning till förmån för god atmosfär och enkel, ärlig mat. Gästerna väljer mellan två 4-rättersmenyer (kött eller vegetariskt) för cirka 400 kronor, och plockar själv fram bestick och servetter ur lådan i bordet.

restaurant-relae.dk
 

Mer från RES

Foto: DisobeyArt / Getty.

Topplista

Berlin: Europas bästa stad för livemusik

I coola Berlin kan verkligen vad som helst hända – och det har ofta ett pulserande soundtrack. I dagarna har också den tyska huvudstaden utnämnts till Europas främsta stad för livemusik.

Arctic Bath. Foto: Daniel Holmgren.

Handplockade tips

Topp 10: Bäst bastur i Norden

Bidraget ”Bara bada bastu” med finska bandet Kaj vann inte bara Melodifestivalens final den 8 mars 2025 – de har också skapat bastufeber. RES listar 10 nordiska favoriter.

Foto: Time Out.

Nyhet

New York får ny matmarknad

New York City har en imponerande matscen - som är på väg att bli ännu bättre. I höst öppnar Time Out Market Union Square, den andra matmarknaden med tydliga kulturella inslag i regi av den globala storstadsbibeln Time Out.

Foto: Press.

Topplista

Topp 8: Världens bästa flygplatsmat 2025

Flygplatsmat förknippats traditionellt med torra mackor i plast, trista snabbmatskedjor och hutlösa priser. Men tiderna förändras – och det är är de åtta flygplatsrestauranger runt om i världen som serverar allra bäst mat.