Köpenhamn, Danmark: Fyra dejlige hotell i Köpenhamn
Foto: IStock.

Fyra dejlige hotell i Köpenhamn

Inte tid att ta ut någon semester i sommar? Åk över till Köpenhamn en helg och checka in på ett mysigt hotell. Voila: du ska se att du kommer tillbaka på måndagen lika stärkt som om du varit iväg en hel vecka och längre bort.  Här tipsar vi om fyra dejlige hotell i den danska huvudstaden: 

Central Hotel
Ett fantastiskt hotell i ett litet hus som ligger inklämt mellan husen i skarven mellan Frederiksberg och Vesterbro. Något för de som tycker att boendet är del av reseupplevelsen. Hotellet har bara ett enda rum som ligger ovanpå ett pyttelitet kafé där man kan äta frukost eller bara dricka en kopp kaffe. Ägaren driver också det väldigt omtyckta kaféet Granola, ett stenkast bort på mysiga Værnedamsvej, där det nästan känns som att man befinner sig i Paris. Dubbelrummet kostar cirka 2 100 kr/natt, inklusive frukost.
Tullinsgade 1, 1618 København V, Danmark

Skt Petri
Ett av Köpehamns flottaste hotell, beläget i de gamla latinkvarteren mitt i centrum. Härifrån är det nära till allt – restauranger, nattliv, shopping och sevärdheter. Rummen är exklusivt inredda med modern, skandinavisk design. Här finns restaurang, bar, gym och möjlighet till både ansiktsbehandling och en privat yogalektion på rummet. Dubbelrum från 1 600 kr/natt, exklusive frukost.
Krystalgade 22, 1172 København, Danmark

Lediga rum & priser

Hotel SP34
Köpenhamn toppar ju i Norden vad gäller design, mat och livskvalitet av den mer bohemiska modellen. Allt kan sammanfattas i Hotel SP34, som är en totalrenovering av tidigare Hotel Fox. De som inte gillade den maximalistiska inredningen på Fox har allt att hämta här. Designen är nu betydligt mer kontemporär med basen i dova toner och taktila material i trä, sten och läder. Läget har också kommit i kapp hotellet i takt med att latinkvarteren blir allt hippare. Här har man gott om både boutiquer och nattliv om knuten. Hotellet har 118 rum av varierande storlek. De mindre rummen kan bli väl små så se till att få ett av de lite större, då blir det riktigt prisvärt. Dubbelrum från ca 1300 kr/natt.Sankt Peders Stræde 34, 1453 København, Denmark

Lediga rum & priser

Copenhagen Admiral Hotel 
Trevligt hotell, centralt beläget i en kulturminnesmärkt magasinsbyggnad från slutet av 1700-talet. Härifrån har man fantastisk utsikt över hamninloppet, Nyhavn, Holmen, Operan och Skuespilehuset. Rummen bjuder på dansk design och rustik lyx. Bjälkarna i taket påminner om byggnadens historia. Hotellet har en egen bar och restaurang. Ett dubbelrum, exklusive frukost, får man för omkring 2 200 kr/natt.
Toldbodgade 24

Lediga rum & priser 

För fler tips: spana in vår Köpenhamnsguide. 

Publicerad: 2017-06-15