Köpenhamn, Danmark: Fyra härliga ställen i Köpenhamn
Handplockade tips

Fyra härliga ställen i Köpenhamn

Välkommen till RES reseguide till Köpenhamn. 

RES är Sveriges första moderna resemagasin. Vi föddes 1981 och vår grund nu som då är att vi älskar att resa och ha koll. Det som började som ett elegant magasin är nu en sajt fylld med tusentals tips till hela världen och ett tv-program. Det händer att RES skribenter och reseexperter går på de breda allfartsvägarna, men helst vill vi hitta vår egen stig och den där lilla krogen på en bakgata fylld med stamgäster. Följaktligen bygger våra tips på våra egna erfarenheter och preferenser. Vår reseguide bygger inte på en datagenererad algoritm och miljontals anonyma betyg utan på vad vi älskar och vill göra själva. Här är våra handplockade tips till Köpenhamn. Vill du uppleva det alla andra gör kan du sluta läsa nu. Annars välkommen till vår värld. 

Köpenhamn är ett av svenskarnas absoluta favoritresmål. Staden ligger nära, bjuder på promenadvänliga kvarter med vacker arkitektur och har många gröna parker. Dessutom är man alltid nära till vatten i Köpenhamn. Här bubblar också restaurangscenen. Det som förr bara var hem åt röd pölse, smörrebröd och storstark är numera en gastrodestination av rang. Åk till Köpenhamn! Du kommer inte ångra dig. Här kommer våra bästa tips för en semester i grannlandets huvudstad. 

1. Villa Copenhagen

Den norska hotellmiljardären Petter Stordalens senaste anläggning lyckades tajma öppningen perfekt med corona. Riktigt otur för ägaren, men tur för oss som älskar stora lyxiga hotellanläggningar. Den stora tegelbyggnaden var en gång i tiden huvudkontor för posten och televerket. Sitter du i en helikopter och tittar ner på byggnaden ser du bokstäverna P och T. Denna resort är perfekt när du vill ha en romantisk staycation mitt i Nordens bästa restaurangstad. (Världens bästa krogmetropol enligt kändiskocken Niklas Ekstedt.) Innanför Villa Copenhagens väggar finns kaféer, barer, pooler, sauna och krogar som gör att du inte behöver ta ett enda steg i Dronningens by. Rummen är vackra med fantastisk takhöjd, ursnygga badrum och underbart mjuka sängar. Dansk lyx när den är som allra bäst.

Ja! Här vill jag bo.

Jag vill se fler hotell i Köpenhamn

2. Admiralgade 26

Populära vinhaket Ved Stranden 10 har här ynglat av sig i en nordisk-japansk bistro. Båda är simpelt döpta efter sin adress och ett stenkast från varandra. Här serveras frukost, lunch och middag. Ett udda inslag här är den japanska frukosten, förmodligen unik för Norden i sitt slag. Men det finns även rätter som Eggs Benedict och gröt. På kvällsmenyn serveras både smårätter med smak av hela världen och mer traditionellt upplagd à la carte. Vinlistan är såklart diger.

Hitta hit 

3. Istid 

Skandinaviens första glasställe där det ryker om bägarna! Jo, det stämmer. Hos Istid har man nämligen satsat på hantverksglass med flytande kväve. Så snart du har beställt så fryses anrättningen till minus 196 grader och glassen får en alldeles speciellt len konsistens. Och de är dessutom mestadels skapade på ekologiska råvaror.

Hitta hit

4. Sabotøren

Till Sabotøren kommer naturvinshipstern och den som vill upptäcka en vinbar som inte finns högst upp i varje guidebok. Det lilla haket ligger lite undangömt i Nørrebro och har under sommartiden en mysig liten uteservering. I glasen serveras uteslutande biodynamiska viner och till det serveras ekologiska tapas. Här råder en väldigt avslappnad och opretentiös stämning.

Hitta hit

Ytterligare 82 handplockade tips för din semester i Köpenhamn

Publicerad: 2021-02-03