Köpenhamn, Danmark: Köpenhamns hippa köttkvarter
Danmark

Köpenhamns hippa köttkvarter

Hotell i Köpenhamn

Det är inte bara New York som har ett trendigt Meatpacking District. I Vesterbro i Köpenhamn ligger Kodbyen, kvarteret med gator och torg med namn som Slakterboderne och Flaesketorvet, kantade av hipsterbarer, konstgallerier och independentbutiker.

Till skillnad från sin New York-motsvarighet är Kodbyen i allra högsta grad ett kvarter där slakterierna fortfarande existerar och verkar. Ägaren av galleriet V1 berättar att en vanlig syn i området klockan fyra på morgonen är klubbkidsen på väg hem samtidigt som slaktaren går till jobbet. Det är staten som äger lokalerna och det har varit deras plan att just kaféer, barer och konstgallerier ska hyra in sig i tomma före detta köttbutiker – allt för att skapa en så kreativ, ung och innovativ atmosfär som möjligt. Något man har lyckats med.

Några coola ställen i Köpenhamns Meatpacking District:

V1 Galleri
Anses som ett av de mer banbrytande konstgallerierna i Skandinavien och har sedan öppningen 2002 visat upp en rad nydanare kreatörer i olika uppmärksammade installationer och utställningar. Mycket vikt ligger på urban konst vilket passar både klientelet och området perfekt.
Flaesketorvet 69-71, Köpenhamn
+45 33 31 03 21
v1gallery.com


Karriere
Det här är stället för läckra och välsmakande cocktails på danskt vis. Testa de typiskt danska drinkarna med ingredienser som exempelvis fläderblomsjuice . Karriere andas även konst – regelbundna konstutställningar gästar och bardisken och inredningen utgör egna små konstverk. Efter midnatt höjer Dj:n volymen, lamporna börjar blinka och Karriere förvandlas till en svettig klubb.
Flæsketorvet 57-67, Köpenhamn
+ 45 33 21 55 09
karrierebar.com


Fiskebaren
Chic interiör och dansk seafood när den är som bäst. Fiskebaren har hyllats av matpubliken och är en av stadens hetaste restauranger just nu. Och det är inte dyrt – vad sägs om en härlig musselrätt för 75 danska kronor?
Flæsketorvet 100, Köpenhamn
+45 32 15 56 56

Jolene Bar
För en sprudlande festnatt, välj baren med Dolly Parton som främsta inspirationskälla. Jolene låg tidigare i Norrebro men stängdes ner av polisen vilket säger ganska mycket om ställets karaktär. Att komma in vid tjugofyrasnåret kan ta lång tid, dock kan spenderandet i kön vara en fest i sig, med Köpenhamns kreativa elit samlade på ett och samma ställe.
Flaesketorvet 81-85
+ 45 35 85 69 60
myspace.com


Mer tips från Köpenhamn i vår cityguide

Publicerad: 2009-10-20