Danmark: Svensk hotellkedja köper strandhotell i Helsingör
NYHET

Svensk hotellkedja köper strandhotell i Helsingör

ESS Group, som bland annat ligger bakom Steam hotel i Västerås och Ystad Saltsjöbad, köper upp ett nytt strandhotell i danska Helsingör. 

Text: Elin Fellman 

Lediga rum & priser

Strandhotellet Marienlyst blir ESS Groups första i Danmark. Hotellkedjan bildades för tolv år sedan och har sedan dess öppnat Falkenberg Strandbad, Hotel Pigalle, MJ'S Hotel i Malmö och Villa Strandvägen. Marienlyst ligger mitt på stranden, bara ett stenkast från Kronborg slott, platsen för William Shakespeares pjäs Hamlet. Badhotellet erbjuder 227 rum med anor från 1861 som de senaste åren genomgått en renovering och förvandling.  

– Marienlyst har varit en dröm sedan länge för oss, egentligen redan sen starten på Ystad Saltsjöbad för 12 år sedan. En otrolig miljö, historiens vingslag, kunglig mark och en dansk klenod! Och på det ett medarbetar-team som vi förstått jobbat stenhårt varje dag för att skapa minnen för sina gäster. Att kalla vår inställning för ödmjuk är inget annat än ett understatement. Vi är lyckliga och stolta över att få lära oss mer om Danmark, Helsingör och Marienlyst. Och taggade för att få än fler danskar och svenskar och resten av Europa att upptäcka den här fina resorten, berättar Jonas Stenberg VD ESS Group.

Hotellet har också ett stort spa, flera restauranger, en vinbar, ett casino, ett gym och konferenslokaler. 

– Jag har alltid sagt att Marienlyst det har man till låns. Det vi har försökt göra med den här historiska platsen är att skapa något långsiktigt för staden, våra gäster och för våra fantastiska medarbetare. ESS Group har jag alltid inspirerats av och jag vet att man delar dessa värderingar och arbetssätt. Inte minst när det kommer till synen på att vilja få gäster att återvända samt betydelsen av att vara en god arbetsgivare. Jag vet att vi nu tillsammans kan ta nästa steg och göra Marienlyst omtyckt och omtalat vidare ut i Europa. Det gör mig trygg, glad och förväntansfull”, säger Michael Lauritsen Hotelldirektör Marienlyst.

Ett dubbelrum kostar från cirka 1700 kronor per natt. 

Publicerad: 2019-08-22