Debutförfattaren: "Jag har en romantisk bild av Franska Polynesien"
Veckans resenär

Debutförfattaren: "Jag har en romantisk bild av Franska Polynesien"

Debutförfattaren Viktoria Höglund är en rutinerad resenär som gärna hittar tillbaka till Barcelona och drömmer om Franska Polynesien. Här är hennes favorithotell, bästa matupplevelse och plats i världen som hon aldrig vill besöka igen. 

Namn: Viktoria Höglund
Aktuell med: Debutboken Den som haver barnen kär, den första i en planerad spänningsserie med psykologen Malin Dahl i huvudrollen
Familj: Man och tre barn
Ålder: 46 år
Bor: Nacka

Senaste resa? Till Riva del Garda i Italien. Min äldsta son skulle vara med på en seglingstävling och hela familjen passade på att följa med. Fantastiskt vackert med de höga bergen runt sjön!

Favorithotell? Oj, vad svårt. Det står mellan Hotel The Serras i Barcelona, Niyama Private Island på Maldiverna och gästhemmet på Bullerö i Stockholms skärgård. Tre helt olika, men underbart mysiga, ställen att bo på.

Favoritdestination? Också svårt, men det får bli Nya Zeeland. Variationen man får under en rundresa där är enorm. Som att uppleva ett dussin olika länder i samma land.

Bästa weekendstaden? Barcelona. Det är en av få platser jag åker tillbaka till gång på gång utan direkt anledning. Jag studerade där under ett halvår och blev helt kär. Den staden har allt. Hav, berg, gamla gränder, god mat, kultur och avslappnad stämning. Svårslaget helt enkelt, särskilt om man letar sig in bakom turiststråken.

Vilken pryl tar du alltid med dig på resan? En bra bok (minst) och öronproppar. Jag är ganska ljudkänslig och sover dåligt om det inte är tyst.

Vad har du för drömresmål? Jag har en romantisk bild av Franska Polynesien och skulle gärna ta mig dit någon gång. Sedan vill jag gärna uppleva Stora Barriärrevet.

Tåg eller flyg? Tåg inom Sverige. Annars blir det oftast flyg.

Vad är det bästa med att resa? Att utforska nya delar av världen, komma bort från vardagen, få inspiration och bara släppa alla måsten ett tag.

Hit åker jag aldrig igen: Vissa tågstationer i östra Tjeckien. Åtminstone hoppas jag slippa passera där igen på väg från Toscana till Stockholm. Det är ingen genväg, om man säger så. Men det var det minst långsamma sättet för mig och två vänner att ta oss hem efter Eyjafjallajökulls utbrott 2010.

Bästa matupplevelsen: På Fiji, under min och min mans jorden runt-resa. Vi följde med en fiskare i hans öppna lilla träbåt och kvällsfiskade. Efteråt grillade vi fångsten på stranden.

Detta vet vi inte om dig: När mina barn var riktigt små hände det några gånger att jag tog in på Hotell J i Nacka, bara 1,5 kilometer hemifrån. Min man reste mycket med sitt arbete och jag försökte hantera allting på hemmafronten samtidigt som jag hade en hel del jobb. Det slutade med att jag var så trött att jag dagdrömde om att få sova ut… En hotellnatt senare kom jag hem och kände mig som en helt ny människa.

Nästa resa går till: Amsterdam med familjen. Min mormor är från Nederländerna och det ska bli kul att åka dit tillsammans med barnen. Jag kan nästan ingen nederländska men när jag var liten såg jag till att lära mig de ord jag tyckte var viktigast, nämligen namnen på ett antal nederländska sötsaker. Nu vill mina barn förstås prova allt det där när vi ändå är på plats...

Publicerad: 2020-01-08