Ecuador: Svenske Thomas fick huvudrollen i en ecuadoriansk musikvideo
Svenske Thomas fick huvudrollen som "gringon" i en ecuadoriansk musikvideo.
Veckans resenär

Svenske Thomas fick huvudrollen i en ecuadoriansk musikvideo

Svenske Thomas Forssell  bodde och arbetade som raftingguide i Ecuador. En dag kom en av Ecuadors största rockstjärnor in på huvudkontoret. Han sökte efter en ung, långhårig, blond man till en ny musikvideo som skulle spelas in – och Thomas passade precis in på kriterierna. 

Av: Linda Larsson
Foton: privata

Thomas, hur gick det egentligen till när du fick huvudrollen i musikvideon?  
– Jag jobbade i Ecuador förra året som guide. En vacker dag klev en man in på kontoret. Jag hade ingen aning om vem han var men när min chef såg honom blev han helt till sig – det visade sig vara en av Ecuadors största rockstjärnor – Marco Coello.

Mannen förklarade att hans dotter Astrid skulle spela in en ny musikvideo till en låt som var tänkt att bli hennes stora genombrottslåt, därför var det viktigt för dem att allt skulle vara perfekt. Han hade varit runt väldigt länge och letat efter den perfekta "gringon". Det visade sig vara jag. De sökte efter en blond, långhårig man och tja, jag passar ju bra in på den beskrivningen.  

Vad hände sen?
– Han sa att om en månad kommer någon och hämtar upp dig i en bil. Så mycket mer visste jag inte. Efter en månad kom som lovat en bil och körde mig rakt ut i djungeln. Jag hade ingen aning om vart jag var på väg.

Det visade sig att videon skulle spelas in i djungeln i Amazonas, i en liten indianby.

Du spelar ju huvudrollen – men berätta mer om din roll?
– Jag spelar en gringo, en resenär, vars enda redskap är en kamera. I videon blir jag inbjuden till en indianby och får testa på den sydamerikanska drycken ayahuasca. Man blir hög när man dricker den och enligt sydamerikansk tradition är tanken är att man ska genomgå en själslig resa under guidning av en indianhövding efter att man har druckit den. I musikvideon är det Astrid som guidar mig genom min ”själsliga resa”.

Ja, det var precis så konstigt som det låter – men nej, jag drack den aldrig, jag fick spela hög.

En helt annan fråga – vad tycker du att man inte får missa i Ecuador?
– Monta Nida – ett surfaparadis med helt fantastiska stränder. Och Banos del Agua – äventyrssporternas mecka. Här kan du göra allt: rafta, hoppa bungyjump, klättra, hikea i de vackra bergen… ja, här finns något för alla adrenalinjunkies.

 

Om Thomas

Ålder: 24
Bor: Stockholm
Jobbar: Resesäljare, Ving

 

Publicerad: 2016-08-02