Efter snöfallet: Vinterns resor nästan fullbokade
Getty Images
Nyhet

Efter snöfallet: Vinterns resor nästan fullbokade

När den första snön föll i stora delar av landet förra veckan så märktes det av hos arrangören Ving – som ökade sina bokningar med 30 procent jämfört med samma period förra året. Nu är 9 av 10 av julens resor fullbokade.

Text: Elin Fellman 

Förra veckan föll den första snön över stora delar av landet. Med kyla och snö kom julkänsla, men också en längtan till varmare breddgrader. I alla fall om man ser till Vings bokningsstatistik, då antalet bokade resor ökade med 30 procent jämfört med samma vecka 2018. Det gäller både vinter- och sommarresor.

– Vi brukar ju se att regnar det på midsommar så blir det rusning efter sommarresor, och det är samma sak nu, vi ser definitivt en snö-effekt, säger Charlotte Hallencreutz, kommunikatör vid Ving.

När det kommer till resorna över jul och nyår är 9 av 10 resor fullbokade. Det är i linje med Vings vanliga bokningsstatistik, där mycket är uppbokat i början av december, detta trots att Ving haft en turbulent höst då Thomas Cook gick i konkurs i september.

– Det fanns en avvaktan de första dagarna efter Thomas Cooks konkurs, vilket är naturligt, men det stod långt ifrån still, vilket vi tolkar som att förtroendet för Ving är stort, säger Charlotte Hallencreutz.

Topp 5: Hit reser flest över jul- och nyår med Ving.

  1. Gran Canaria
  2. Teneriffa
  3. Thailand
  4. Kap Verde
  5. Gambia
Publicerad: 2019-12-04