Tallinn, Estland: 3 riktigt schyssta restauranger i Tallinn
Restaurangtips

3 riktigt schyssta restauranger i Tallinn

Det har hänt mycket på matfronten på andra sidan Östersjön de senaste åren. Foodies och andra finsmakare gör gott i att boka in en weekendresa ögon böj – och då föreslår vi att du äter dina middagar på följande restauranger som får det att vattnas i munnen.

Lediga hotellrum & priser i Tallinn

Restaurang NOA 

Noa har flera gånger röstats fram till Estlands bästa restaurang och bara det är ju en anledning att boka ett bord. Restaurangen är även en visuell upplevelse med sin spännande arkitektur och den har dessutom en fantastisk utsikt över havet. NOA har ytterligare en restaurang i restaurangen, NOA Peakoka Pool. Här lagar kockarna sina konstverk av de bästa råvarorna i öppet kök.

Ranna tee 3, Tallinn

noaresto.ee

Restaurang Leib 

Restaurang Leib erbjuder en enkel, men utmärkt gastronomisk matlagning tillagade med hjärtat. Leib använder sig bara av lokala bönder, fiskare och andra småproducenter. Servicen är prickfri och besöket är ett prov på genuina estniska smakupplevelser.

Uus 31, Tallinn

leibresto.ee

 

Restaurang Tchaikovsky

Tchaikovsky brinner för att återuppliva bortglömda recept från 1700-talets franska och ryska kök och kombinerar det med estniska smaker. Tchaikovskys avsmakningsmeny är en favorit hos finsmakare och restaurangen har även vunnit flera priser. På kvällarna bjuds gästerna på livemusik av olika operor och baletter.

Vene 9, Tallinn

telegraafhotel.com

Lediga hotellrum & priser i Tallinn

 

Publicerad: 2018-07-02