Tallinn, Estland: Fotografiska öppnar i Tallinn
Nyhet

Fotografiska öppnar i Tallinn

Fotografiska utökar nu sin verksamhet genom att öppna i Tallinn – sin första verksamhet utanför Sveriges gränser. Som senare kommer att följas av New York och London.

Text: Sofia Sundström

Fotografiska grundades av Jan Broman tillsammans med hans bror Per Broman och slog upp dörrarna i Stockholm 2010 där de vill utvidga den traditionella museiupplevelsen genom att skapa en mötesplats där man kan hänga och umgås, inspireras och växa som människor. I juni i år kommer detta även att vara möjligt i byggnaden Telliskivi Creative City i Tallinn som även kallats för Röda huset.

– Vårt mål är enkelt: att genom fotografiets kraft föra människor samman, öka medvetenheten och skapa positiv påverkan. Genom att ge utrymme åt berättelserna bakom bilderna öppnar vi upp för diskussioner om ämnen som inte får ignoreras, oavsett om de är vackra, smärtsamma, överraskande eller obehagliga, säger Margit Aasmäe, vd för Fotografiska Tallinn.

Fotografiska Tallinn kommer erbjuda utställningar, evenemangslokaler, ett kafé, en restaurang, samt en butik. Där restaurangens filosofi är ”hållbar njutning” och kommer erbjuda matupplevelser av hög kvalité gjord på hållbara ingredienser och ha en zero waste-fokus.

fotografiska.com

Publicerad: 2019-04-01