Finland

Här har vi samlat alla våra texter och artiklar om Finland. Här hittar du mängder av tips på hotell, restauranger, barer, shopping och sevärdheter inför din resa. 

 

Artiklar om Finland

 • Finland
  Tips

  Att Finland har en anrik dryckeskultur är vida känt, men visste du att landet även har en internationellt erkänd barscen? Här står hantverket och upplevelsen i centrum, ofta med fokus på naturen och lokala råvaror. Vi har samlat sju finska bartips, från norr till söder, för såväl naturvinsnovisen som cocktailkonnässören.

 • Finland
  Tips

  Finland må vara känt för sina bildsköna barrskogar och tusentals blanka sjöar. Bärplockning, vandring och skidåkning i all ära, men de djupa skogarna kryllar av mystiska överraskningar för den modiga turist som besöker de finska skogarna. Här är åtta nybörjartips:

 • Finland
  74 handplockade tips

  Vårt grannlands huvudstad är som gjort för en weekend. Att designen håller världsklass vet väl alla vid det här laget. Men Helsingfors har mer att bjuda på än så (även om designhotellen är i en klass för sig).

 • Finland
  Handplockade tips

  Vårt grannlands huvudstad är som gjort för en weekend. Att designen håller världsklass vet väl alla vid det här laget. Men Helsingfors har mer att bjuda på än så (även om designhotellen är i en klass för sig). Här listar vi våra bästa tips på restauranger, hotell och utsikter. 

 • Finland
  Tips

  Fler och fler foodisar hittar till grannlandets huvudstad i öst. I Helsingfors finns både fine dining-restauranger, klassiska restauranger, restauranger med michelinstjärnor och nischade restauranger. Här är fem krogar att ha koll på. 

 • Finland
  Tips

  Älskar du julen? Då finns det ultimata jobbet att söka just nu. Finska Rovaniemi som marknadsför sig som tomtens officiella hemort är på jakt efter nya säsongsarbetare för vintern 2019, skriver The Lonley Planet. 

 • Finland
  Tips

  För några år sedan lanserades ”Dinner in the sky”, en sorts pop up-restaurang som turnerade genom Europa och som serverade gourmetmiddagar på en plattform fäst i en lyftkran, 50 meter upp i luften. Nu kontrar ett par pigga åländska gastroentreprenörer med ”Dinner in the sea". 

 • Finland
  Tips

  Helsingfors är både nära och en stad som har en hel del att erbjuda. Med snygga designhotell i världsklass, trendiga restauranger som siktar högt och lågt och ja, en variation av bastus att välja bland - kan en weekend i Helsingfors inte gå fel. 

 • Finland
  Reseguide

  Att designen håller världsklass vet väl alla vid det här laget. Men Helsingfors har mer att bjuda på än så. Vi gjorde resan över Östersjön och fann trendriktiga barer, välsmakande mat – och ja, en hel del design också. Av bästa märke.

 • Finland
  Shopping

  Att Finland stoltserar med god skandinavisk design är vida känt. Ta ett skutt över Östersjön till vår granne i öst och res hem med väskorna fulla av finskt mode och hantverk. Här är våra shoppingfavoriter i den finska huvudstaden.