Finland

Här har vi samlat alla våra texter och artiklar om Finland. Här hittar du mängder av tips på hotell, restauranger, barer, shopping och sevärdheter inför din resa. 

 

Artiklar om Finland

 • Finland
  Tips

  Fler och fler foodisar hittar till grannlandets huvudstad i öst. I Helsingfors finns både fine dining-restauranger, klassiska restauranger, restauranger med michelinstjärnor och nischade restauranger. Här är fem krogar att ha koll på. 

 • Finland
  Tips

  Älskar du julen? Då finns det ultimata jobbet att söka just nu. Finska Rovaniemi som marknadsför sig som tomtens officiella hemort är på jakt efter nya säsongsarbetare för vintern 2019, skriver The Lonley Planet. 

 • Finland
  Tips

  För några år sedan lanserades ”Dinner in the sky”, en sorts pop up-restaurang som turnerade genom Europa och som serverade gourmetmiddagar på en plattform fäst i en lyftkran, 50 meter upp i luften. Nu kontrar ett par pigga åländska gastroentreprenörer med ”Dinner in the sea". 

 • Finland
  Tips

  Helsingfors är både nära och en stad som har en hel del att erbjuda. Med snygga designhotell i världsklass, trendiga restauranger som siktar högt och lågt och ja, en variation av bastus att välja bland - kan en weekend i Helsingfors inte gå fel. 

 • Finland
  Reseguide

  Att designen håller världsklass vet väl alla vid det här laget. Men Helsingfors har mer att bjuda på än så. Vi gjorde resan över Östersjön och fann trendriktiga barer, välsmakande mat – och ja, en hel del design också. Av bästa märke.

 • Finland
  Shopping

  Att Finland stoltserar med god skandinavisk design är vida känt. Ta ett skutt över Östersjön till vår granne i öst och res hem med väskorna fulla av finskt mode och hantverk. Här är våra shoppingfavoriter i den finska huvudstaden.

 • Finland
  Restauranger

  Helsingfors är den perfekta weekendstaden. Helsingfors är nära. En dröm för designers. Och för foodies som vill äta gött.

 • Finland
  Reseguide

  Att designen i Helsingfors håller världsklass vet väl alla vid det här laget. Men Helsingfors har mer att bjuda på än så. Vi gjorde resan över Östersjön och fann trendriktiga barer, välsmakande mat – och ja, en hel del design också. Av bästa märke.

 • Finland
  Resmål

  Alla kvinnor som känner ett behov av att ta en paus från män på semestern kommer snart att få ett nytt resmål.

 • Finland
  Tips

  Stickat sjögräs, undervattensskulpturer och framtidsvisioner finns med bland konsten som visas i en utställning på skärgårdsöarna utanför Åbo under kulturhuvudstadsåret. Åbo är tillsammans med estniska Tallin Europas kulturhuvudstad 2011.