Helsingfors, Finland: 6 designbutiker du inte får missa i Helsingfors
Shopping

6 designbutiker du inte får missa i Helsingfors

Att Finland stoltserar med god skandinavisk design är vida känt. Ta ett skutt över Östersjön till vår granne i öst och res hem med väskorna fulla av finskt mode och hantverk. Här är våra shoppingfavoriter i den finska huvudstaden.

Lediga hotellrum & priser

Artek

Artek är definitivt ett av de mest ikoniska finska inredningsmärkena som finns. Det sammanfattar finsk funktion och inkluderande designtänkande på ett mycket bra sätt. Butiken kombinerar nya och gamla Artek-möbler med Vitra-klassiker på ett mycket inspirerande sätt.

Centralgatan 1 B

artek.fi

Ivana Helsinki

Finlands kanske mest namnkunniga modedesigner är Ivana Helsinki, vars lilla butik framkallar något av ett ramaskri hos en förbipasserande skara unga, turistande japanska flickor. Paola Ivana Suhonen, designern bakom varumärket, klär världens coolaste kvinnor (Helena Christensen, Juliette Lewis och Beth Ditto för att nämna några), och ett besök i butiken är ett måste för varje fashionista.


Uudenmaankatu 15

shop.ivanahelsinki.com

 

Samuji House

Samuji House är ett av de mest intressanta finska märkena och de är kända för sina tidlösa men roliga design. Samuji house är inrett som ett hem och har både kläd- och hemkollektioner.

Erottajankatu 9b, Courtyard

samuji.com

 

Urban a

Finlandssvenska Ullica Hansson och Andrea Sucksdorff driver denna lifestylebutik, som säljer trendiga kläder, inredningsobjekt, accessoarer och möbler. Tjejerna har även designat en egen kläd- och möbelkollektion.


Fredriksgatan 18

urban-a.fi

Fasaani-Antik Oy

Fasaani är en fantastisk butik med vintagemöbler i centrala Helsingfors. Här hittar man ofta gamla godbitar från till exempel Artek samt en hel del finskt glas och porslin.

Högbergsgatan 5

fasaani.fi

 

Globe Hope Ltd.

När den svenska arméns kläder och tält gjort sitt, hamnar de hos Globe Hope. Av de återvunna materialen skapar designern Seija Lukkala bland annat kläder, väskor, accessoarer och prydnadskuddar med attityd.

Harjutie 14, Nummela

globehope.com

Lediga hotellrum & priser

Vår stora digitala reseguide till Helsingfors hittar du HÄR.

 

Publicerad: 2018-08-08