Helsingfors, Finland: Åk på höstweekend till härliga Helsingfors
Foto: Palace
Handplockade tips

Åk på höstweekend till härliga Helsingfors

Helsingfors har de senaste åren gått från att vara ett grått hörn i utkanten i Norden till att bli en Europas hetaste weekendstäder. Här är fem nya favoriter i den finska huvudstaden. 

Lediga rum & priser i Helsingfors

Palace

Hitta hit

Finsk fine dining när den är som bäst. Restaurang Palace mottog 2021 priset som Finlands bästa restaurang, för andra år i rad, av landets 300 främsta experter inom mat- och restaurangbranschen, så här är det hög kvalité som gäller. Menyn går i det nordiska temat, med närproducerade ingredienser och innovativa tillagningstekniker. Rätterna är små, men ack så smakrika. Restaurangen var den första att få en Michelinstjärna 1987 och hit tycker vi att du ska du gå om firar något extra.

Madonna

Hitta hit

Madonna är inte en klassisk italiensk krog, inredningen går mer åt det kitshiga hållet med färgglada sittutrymmen, men fortfarande i en nordisk minimalism. Menyn är dock hundra procent klassisk italiensk med allas våra favoriter; pasta, pizza, bruschetta, tiramisu och italienska drinkar och aperitifer. Skulle kunna liknas med Taverna Brillo i Stockholm. 

Lucy in the Sky

Hitta hit

Lucy in the Sky ligger som namnet avslöjar högt upp i luften, närmare bestämt på 20:e våningen av Accountor Tower, en bit utanför centrala Helsingfors. Vi tycker definitivt att du ska ta dig en avstickare hit, dels på grund av de goda drinkarna, men också för den fantastiska utsikten mot Helsingfors. Det finns också en asiatisk inspirerad a la carte meny om du är hungrig vid ditt besök. 

Fazer Café 

Hitta hit

Karl Fazers café i Helsingfors är en riktig klassiker som har funnits på samma adress sedan 1891. Visst, du kan köpa Fazers choklad överallt, men det smakar alltid lite bättre på ett café. Dessutom kan du köpa med dig presenter hem! Är inte sött din grej så finns det även matigare rätter och diverse bröd. 

Noodle Master

Hitta hit

Noodle Master slog upp dörrarna 2020 och har hittills varit en succé i staden. Här görs nudlarna för hand, framför restaurangbesökarna, och det är bara att välja och vraka bland kinesiska klassiker från det sichuanska köket. Testa även krispiga dumplingsen i chilisås och wontonsoppa som förrätt. 

Läs ytterligare 76 handplockade tips till Helsingfors HÄR.

Publicerad: 2022-09-22