Artiklar om Förenade Arabemiraten

 • Förenade Arabemiraten
  Nyhet

  Efter att reserestriktionerna för utlandsresor nyligen hävdes, ser nu Dubai fram emot att välkomna svenska turister tillbaka till staden.  Dubai har infört strikta säkerhetsåtgärder och besökarnas säkerhet och hälsa har högsta prioritet, meddelar stadens turistmyndighet, Dubai Tourism. Den Förenade Arabemiraten är ett av de länder som har högst vaccinationsgrad i världen.

 • Förenade Arabemiraten
  Tips

  Vet du inte vad du ska göra i höst? Alla som har intresse för sociala medier och nya upplevelser har nu möjlighet att ansöka om drömjobbet i Dubai. Hotellkedjan Rove Hotels söker nämligen en så kallad Roving Reporter, som ska bo på kedjans hotell i Dubai i sex månader – med uppdrag att rapportera live från Världsutställningen, Expo 2020 – med allt betalt. 

 • Förenade Arabemiraten
  Nyhet

  Efter flera års förberedelser öppnar äntligen världens största och högsta pariserhjul den 21 oktober i Dubai. Från hjulet har man storslagen utsikt över Dubais mäktiga skyline och havet.

 • Förenade Arabemiraten
  Hotell

  I Dubai spar man inte på krutet när man bygger – här går störst först och ingen vill vara lagom. Här är några hotellsatsningar att hålla ögonen på framöver.

 • Förenade Arabemiraten
  Tips

  Att välja hotell är inte alltid det lättaste, särskilt i Dubai där nya, imponerande hotell byggs kontinuerligt. Ett nytt alternativ från och med december är Address Sky Views i Downtown Dubai, med 166 rum, en fantastisk utsiktsplats, en infinity-pool och restauranger med 360 graders utsikt över Dubai – designat av arkitekterna bakom Burj Khalifa.

 • Förenade Arabemiraten
  Bildspel

  I början av hösten öppnade ännu ett spektakulärt lyxhotell i ökenmetropolen Dubai: FIVE Jumeirah Village – som ligger i den nya urbana stadsdelen Jumeirah Village Circle. Här behöver man inte samsas om plats i poolen då alla rum och sviter har en privat pool. 

 • Förenade Arabemiraten
  Tips

  Dubai är ett hett resmål just nu. Här finns de tre S:en: shopping, sol och stad. Men också ökenäventyr, smakrik mat och Mellanösterns mystik. Här följer tre tips i den moderna staden. 

 • Förenade Arabemiraten
  Hotell

  Lyxhotellkedjan utökar nu sitt imperium på outforskat område – Mellanöstern.

 • Förenade Arabemiraten
  Resetips

  Dubai – den konstgjorda staden i öknen som väcker så många känslor. Anhängarna är många, belackarna likaså. Tillhör du den föregående skaran gär du gott i att se hit. Här är fem finfina tips till din nästa resa. 

 • Förenade Arabemiraten
  Reseguide

  Höstlovet närmar sig och Dubai är ett av de största resmålen i höst. Mellanösterns Las Vegas är en surrealistisk upplevelse och har på bara ett decennium blivit en av världens hetaste destinationer. Här finns de högsta byggnaderna, de största äventyrsparkerna, de coolaste klubbarna och de galnaste upplevelserna.