Dubai, Förenade Arabemiraten: 5 annorlunda tips i Dubai
Foto: Istock
Resetips

5 annorlunda tips i Dubai

Dubai – den konstgjorda staden i öknen som väcker så många känslor. Anhängarna är många, belackarna likaså. Tillhör du den föregående skaran gär du gott i att se hit. Här är fem finfina tips till din nästa resa. 

Av: Linda Larsson

Lediga hotellrum & priser i Dubai

Souk al Bahar

Precis bredvid Burj Lake (mer känd för sin fontänshow) och Burj Khalifa i Dubai Mall ligger Souk al Bahar. Och även om butikerna är många är främsta anledningen att ta sig hit restaurangerna då många av dem har utgivningstillstånd. Det vill säga: de får servera alkohol (något som annars inte är en självklarhet i Dubai).

Sheikh Mohammed bin Rashid Boulevard, Downtown Dubai

soukalbahar.ae

 

Cereal Killer Café

En flingälskares dröm! Välj mellan över 100 sorters sockriga flingor på detta café i Dubai Mall. Soffor är utbytta mot sängar: här kan du få frukost på sängen helt enkelt!  En skål kostar från 23 dirham (53 kr).

Dubai Mall

cerealkillercafe.co.uk

 

Candylicious

Candylicious i Dubai Mall är inget för den som försöker undvika socker. Här säljs godis i alla dess former och smaker – och dessutom tillverkas karameller direkt på plats. Willy Wonka-varning. 
Dubai Mall

candyliciousworld.com

 

Kidzania

Den internationella kedjan Kidzania är ett gigantiskt lekcenter där barn mellan två och fjorton års ålder får testa på olika yrken. Fyra timmar rekommenderas ungefär att spendera här. Kostnad: beroende på biljettyp: 150 –– 295 dirham (350-680 kr).

Dubai Mall

kidzania.ae

 

Books Kinokuniya Dubai

En bokmals dröm! Kinokuniya påminner snarare om ett bibliotek än en bokaffär. Stället är gigantiskt och säg den bok som inte går att hitta här: här finns över en halv miljon böcker.

Dubai Mall

uae.kinokuniya.com

Lediga hotellrum & priser i Dubai

RES reseguide till Dubai hittar du HÄR.

 

Publicerad: 2019-01-07