Dubai, Förenade Arabemiraten: Förföriska Mellanöstern – 6 tips i Dubai
Tips

Förföriska Mellanöstern – 6 tips i Dubai

Dubai är ett hett resmål just nu. Här finns de tre S:en: shopping, sol och stad. Men också ökenäventyr, smakrik mat och Mellanösterns mystik. Här följer tre tips i den moderna staden. 

Text: Elin Fellman

HOTELL

Waldorf Astoria Dubai Palm Jumeirah

Det lyxiga boutiqehotellet Waldorf Astoria är omgivet av det azurblå havet vid Persiska viken och har en avskiljd privat strandstrand, två pooler, tennisbana och ett stort spa. På den konstgjorda berömda halvön Palm Jumeirah ligger hotellet och här finns allt du kan tänkas vilja ha. Sex olika restauranger att välja på samt diverse barer med goda cocktails. Vill du åka in till Dubais marina område tar det tio minuter med bil och vill du shoppa loss i Dubais mall tar det 30 minuter. Ett dubbelrum kostar från cirka 2300 kronor per natt. 

Lediga rum & priser

Park Regis Boutique Hotel

Det lilla boutiqehotellet Park Regis i Umm Suqeim distriktet är ett mysigt och budgetvänligt hotell nära havet men som fortfarande har stil, klass och lyx. Berömda Burj Al Arab Tower ligger drygt en kilometer bort och här har du nära till shopping och restauranger. Rummen har utsikt över Dubais skyline och det är även gångavstånd till stranden. Ett dubbelrum kostar från cirka 900 kronor per natt. 

Lediga rum & priser

RESTAURANGER

Ninive

Den mysiga restaurangen Ninive är uppkallad efter Nineveh, staden där Babylons hängande trädgårdar låg och restaurangen känns faktiskt som en grönskande oas mitt bland betongbyggnaderna i staden. Här serveras mat från Mellanöstern och där hämtar även inredningen inspiration med palmer, lyktor och färgstarka textilier. Det är mycket kötträtter på menyn men det finns även vegetariska alternativ. Det går utmärkt att beställa in förätter och sidorätter och dela som tapas. 

Jumeirah Emirates Tower

Urth by Nabz & G

Det hippa haket Urth by Nabz & G blev framröstad till Dubais bästa veganska restaurang i fjol och här kan du avnjuta grön, nyttig och god mat. Mycket på menyn är vegansk och rawfood men det finns även en del kötträtter för de som vill ha det. Restaurangen är miljövänligt och maten lagas från grunden och är fritt från konserveringsmedel. 

Cluster J, Jumeirah Lake Towers

NATTLIV

40 Kong

På den 40:e våningen på H Hotel Dubai hittar du takbaren 40 Kong som är en hipp cocktailbar och restaurang i ett. Här har du utsikt över hela Dubai och vid sämre väder finns glasväggar samt ett infällbart tak som inte påverkar vyn nämnvärt. Det är ofta lokala artister och DJ:s som uppträder på 40 Kong om du känner för att dansa. Glöm inte att prova barens signaturcocktail The Kong.

H Dubai, Sheikh Zayed Rd

SE & GÖRA

Gå på souker (marknad)

När man besöker Dubai är det lätt att endast besöka nya skyskrapor och jättekomplex – men glöm inte att besöka det genuina Dubai dit lokalbefolkningen går. Souk är ett arabiskt ord för en plats dit varor förs och sälj eller byts. Det finns många olika souker, bland annat textil, fisk och guld. Den färgladaste av alla är Spice souk eller kryddmarknaden. Här kan du lukta, smaka och kanske köpa hem någon orientalisk krydda. 

Deira, nära Nasser Square.

Publicerad: 2019-04-26