Dubai, Förenade Arabemiraten: Här shoppar du loss i Dubai
I Dubai Mall finns över 1200 butiker. Foto: IStock.
Shopping

Här shoppar du loss i Dubai

Ibland känns det lite som att shoppa är det enda du gör när du är i Dubai. Men så är ju Dubai också ett av världens bästa shoppingparadis med i princip vartenda märke värt namnet representerat.

Lediga rum & priser i Dubai

Mall of the Emirates

Mall of the Emirates

En av Dubais kändaste shoppinggallerior med samma utbud av butiker som du hittar i Dubai Mall (det vill säga: nämn ett internationellt märke och det finns förmodligen representerat här). I Mall of the Emirates kan du inte bara shoppa – utan också åka skidor. Här hittar du Dubais berömda och omtalade skidbacke.

Sheikh Zayed Road, Interchange 4 Metro: Mall of the Emirates
+971 4 409 9000

The Dubai Mall

The Dubai Mall

Dubai Mall är världens största shoppinggalleria. Här ryms 1200 butiker: allt från lyxmärken som Prada och Louis Vuitton till fast fashion-märken som Forever21 och Topshop. Till Dubai Mall går du inte bara för att shoppa. I Dubai går man till gallerierna för att umgås, äta och gå på bio. I Dubai Mall kan du till och med dyka. Dubai aquarium rymmer hela 10 miljoner liter vatten och här simmar både rockor och hajar omkring. Precis bredvid Dubai Mall ligger Burj Khalifa – världens högsta byggnad.

1st Interchange (Defense Roundabout) from Sheikh Zayed Road Metro: Burj Khalifa/Dubai Mall
 
Mercato Shopping Mall
 

Mercato Shopping Mall

Om du inte behöver 1 200 butiker för att fylla dina shoppingkassar kanske Mercato kan vara något för dig. Hit åker du inte bara för att shoppa, utan även för den söta arkitekturens skull – interiören skulle passa in i vilken barnsaga som helst. Allt är gulligt och färgat i pastell. Renässansarkitekturen som man får uppleva här är inte särskilt vanlig i andra delar av Dubai.

Jumeirah Rd
+971 4 344 4161
 
Deira Gold Souk

Deira Gold Souk

”Dubai - The City of Gold” står det på en skylt ovanför ingången till guldmarknaden i Deira. På den här marknaden, eller souken som det heter på arabiska, gäller det att köpslå, pruta och förhandla. Guldpriset är däremot universellt, så det gäller bara att hitta de glimrande godingar som du gillar bäst, något som inte är helt enkelt då det finns över 200 guldbutiker här. Kom tidigt så slipper du den värsta trängseln.

Al Sabkha Rd

 
Publicerad: 2018-07-23