Dubai, Förenade Arabemiraten: Missa inte detta i Dubai
Dubai Frame ramar bokstavligt talat in emiratet. Foto: IStock.
Se & Göra

Missa inte detta i Dubai

Tillhör du typen som inte klarar av att hänga för mycket vid poolen? Lugn, i Dubai finns väldigt mycket att både se och göra som inte inkluderar bikini och sol.

Lediga rum & priser i Dubai

Skydive Dubai

Vill man hoppa fallskärm är Dubai ett fantastiskt ställe att göra detta på. Fall genom luften med utsikt över bland annat den konstgjorda halvön The Palm, det karaktäristiska hotellet Burj Al Arab och Dubais silhuett. En helt oförglömlig upplevelse som dock måste bokas långt i förväg.

Al Sufouh - Dubai - Dubai - Förenade Arabemiraten
+971 4 377 8888
http://skydivedubai.ae/

Dubai Frame

Dubai Frame öppnades den 1 januari och är en gigantiskt guldfärgad foto-ram. Byggnaden är 150 meter hög och 93 meter bred. Inuti ramen tar hissarna upp dig till ett utsiktsdäck med en fantastisk 360-gradersvy över Dubai. Turen tar dig genom gamla, nuvarande och framtida Dubai. Inträde AED 50.

Al Kifaf, Zabeel Park Jogging Track

La Perle

En helt magisk och extremt underhållande teaterföreställning som du inte får missa. Föreställningen utspelar sig kring en djup pool och du får följa ett stort gäng talangfulla artister, akrobater, stuntmän och motorcyklister som tillsammans skapar en sagolik och spännande och en helt oförglömlig show. En intressant fakta är att det används 2.7 miljoner liter vatten under showens gång.

Ett tips är att boka biljetter online där du ofta kan ta del av olika rabatterade erbjudanden.

260 Sheik Zayed Road
+971 4 437 0001
https://laperle.com/en/

Burj Khalifa

I Downtown Dubai ligger världens högsta byggnad, Burj Khalifa. Det silverfärgade tornet som sträcker sig 828 meter över havet stod klart 2009. Sedan dess har mängder av turister lockats hit för att ta sig upp till utkiksplatsen som ligger 450 meter upp i luften, på våning 124. I den senaste Mission Impossible-filmen klättrar Tom Cruise upp till toppen av tornet – på riktigt. Det sägs även att han lämnade ett meddelande till sin dåvarande fru, Katie Holmes, när han var allra högst upp. Vad det stod lär vi aldrig få veta...

Global Village

En utomhusmarknad som håller öppet från november till april och som är indelad i olika länder och kontinenter. Här kan du gå från Afrika till Indien på några minuter och här finns även ett litet tivoli. Ett utmärkt alternativ för att strosa runt en hel eftermiddag med hela familjen och njuta av levande uppträdanden, god mat och fynd från världens alla hörn och kanter.

Sheikh Mohammed Bin Zayed Road, land - Dubai
Publicerad: 2018-07-30