Paris, Frankrike: 7 anledningar att resa till Paris
HOTEL DES GRANDS BOULEVARD
Reseguide

7 anledningar att resa till Paris

Paris är en stad som underbar att besöka året om. Här är sju favoriter just nu.

Text: Victoria Machmudov

Lediga hotellrum & priser i Paris

Shopping

Same same but different

YVON LAMBERT

16 år efter öppningen av sin första bokhandel har den kända galleristen, som varit verksam inom konstvärlden sedan 1960-talet, slagit upp dörrarna för en ny butik, även den är belägen i Marais. Här hittar du konstböcker, sällsynta utgåvor samt posters och utställningskataloger. Utbudet i Lamberts nya konstbokhandel är ett av det bästa som staden har att erbjuda. 

14 Rue des Filles du Calvaire

shop.yvon-lambert.com

 

Framtidens hållbara mode

MANIFESTE011

Konceptaffär som värnar om hållbarhet och miljö. Manifeste011 förespråkar ansvarsfull konsumtion och är den första veganska modebutiken i Paris. Här säljs ekovänliga märken som Wylde, Magnethik och Lapidarium men även Dr Marten’s klassiska känga i veganläder och etiska dojjor från franska sneaker-producenten Veja. Stängt måndagar och söndagar. 

14 Rue Jean Macé

manifeste011.com

 

Se & göra

Museum i modeskaparens ära

MUSÉE YVES SAINT LAURENT

Det nya museet invigdes hösten 2017 i haute couture-designerns forna ateljé. Samlingen består av skisser, tygprover, klänningar och accessoarer. Här kan bland annat den berömda safarijackan och ”Le Smoking” beskådas på nära håll. Ligger runt hörnet från samtida konstcentret Palais de Tokyo och Musée d’Art Moderne de la Ville de Paris.

5 Avenue Marceau

museeyslparis.com

 

Center för digital konst

L’ATELIER DES LUMIÈRES

Digitaliserade konstverk projiceras från golv till tak på de tio meter höga väggarna i ett gammalt gjuteri. Efter succén med Carrières de Lumières i Baux-de-Provence som lockat till sig 600 000 besökare per år har turen kommit till Paris. Museet öppnade i april 2018 med en utställning tillägnad de österrikiska bildkonstnärerna Gustav Klimt och Egon Schiele.

38/40 Rue Saint-Maur

atelier-lumieres.com

Alternativ jazzbar

LA GARE

Ännu en nedlagd tågstation under förvandling. Gare du Pont de Flandre, i utkanten av norra Paris, har stått övergiven sedan 1934 men har sedan några månader tillbaka fått nytt liv på initiativ av en graffitikonstnär och hans polare. I en byggnad med en stor muralmålning anordnas numera jazzkonserter sju dagar i veckan. Inträdet är gratis och drycken är billig, här serveras även enkelt tilltugg.

1 Avenue Corentin Cariou 

facebook.com/LaGareJazz

 

Hotell

Istället för Airbnb

PARIS BOUTIK HOTEL

Hotell med rum utspridda på olika delar av Paris. Marais-rummet La Librairie (bokhandel på svenska) kallas just så på grund av dess enorma bokhylla som rymmer 4 500 böcker. L’Epicerie är en före detta mataffär i närheten av Bastille som gjorts om till en tvåvåningslägenhet. Paris Boutik Hotel vill förse sina gäster med en så autentisk upplevelse i staden som möjligt och hjälper till att guida besökare i närområdet. Dubbelrum från cirka 2 750 kronor per natt.   

12 Rue Caffarelli

Lediga rum & priser

Förtjusande hotelldröm
HOTEL DES GRANDS BOULEVARD

50-rummare med restaurang, bar och takterrass i ett gammalt hus som kan spåras tillbaka ända till franska revolutionens dagar. Hotel des Grands Boulevard är kollektivet Experimental Groups andra hotell i staden och är minst lika imponerande som systerhotellet Le Grand Pigalle. Inredningen för tankarna till romanticism och aristokrati med draperade gardiner och mörkgrå, ljusgråblå eller benvita väggar i kalkgips. Ligger centralt i Paris andra arrondissement. Dubbelrujm från cirka 2 000 kronor per natt.

17 Boulevard Poissonniere

Lediga rum & priser

 

Lediga hotellrum & priser i Paris

Vår stora reseguide till Paris hittar du HÄR

 

Publicerad: 2019-01-15