Paris, Frankrike: Bo som Marie Antoinette i Versailles slottsområde
Getty Images
Tips

Bo som Marie Antoinette i Versailles slottsområde

Miljontals turister besöker varje år slottet i Versailles utanför Paris. Från och med våren 2020 kommer det gå att övernatta på Versailles slottsområde när den franska lyxhotellkedjan Les Airelles slår upp dörrarna till hotel Le Grand Contrôle.

Text: Elin Fellman 

Lediga rum & priser i Versailles

Många förknippar slottet i Versailles med Marie Antoinette och Ludvig XVI som levde ett liv i lyx och flärd innan den franska revolutionen 1789 då de senare avrättades. Snart går det att gå i kungligheternas fotspår när lyxhotellet Le Grand Contrôle öppnar i vår, rapporterar resesajten Afar. 

Att spana in slottet kan ta sin lilla tid med 2300 rum och en enorm trädgård. Dessutom finns det otroligt mycket konst, design och arkitektur att titta på. 

Lyxhotellet Le Grand Contrôle ska byggas i 1700-talsstil och blir det första och enda hotell som öppnar i Versailles slottsområde. Totalt kommer det finnas 14 rum och sviter, en inomhuspool, ett hälsocenter och en fantastisk utsikt mot slottets orangeri och den stora sjön i slottsträdgården. 

Vad en natt på hotellet kommer kosta eller ett officiellt öppningsdatum för hotellet har ännu inte presenterats. 

”Snart kommer ett fantastiskt hus att avtäckas i en historisk miljö, ett stenkast från Versailles berömda Hall of Mirrors och franska trädgårdar”, står det på Les Airelles hemsida.

 

Publicerad: 2019-10-11