Paris, Frankrike: Handplockade tips till Europas metropoler: Paris
Handplockade tips

Handplockade tips till Europas metropoler: Paris

Paris är en stad som du har en relation till, oavsett om du har varit där eller inte. Romantikens huvudstad. Modets. Och gastronomins. Mysiga promenadstråk längs Seine. Listan kan göras lång. Att möta våren i Paris är inget nytt, men något som vi återkommer till år efter år. Följ med på de fem senaste handplockade tipsen i staden. 

Lediga rum & priser i Paris

CitizenM Champs-Elysées

Lediga rum & priser

Hitta hit

CitizenM fortsätter att expandera i Paris med öppnandet av en fjärde parisisk anläggning i september 2021: CitizenM Champs-Elysées. Hotellet är beläget i hörnet av den berömda avenyn, rue de la Boétie, i en byggnad från 1970-talet. Här finns totalt 151 rum med samtida konst till ett överkomligt pris. CitizenM Champs-Elysées har också tre vackra utomhusutrymmen, inklusive en terrass med en restaurang, kantinM, på andra våningen, samt en takterrass.

Mosuke

Hitta hit

Mory Sacko, deltagare av den senaste säsongen av Frankrikes Top Chef, har öppnat sin allra första restaurang, Mosuke. Här möts du av ett kök inspirerat av franska, japanska och afrikanska influenser. Med sin första restaurang ville Sacko sammanföra olika kulturer i sitt hjärta och presentera det på en tallrik. MoSuke är sammandragningen av hans förnamn och Yasuke, den första och enda afrikanska samurajen i Japan, som en hyllning till denna första resa från en kontinent till en annan. En spännande fusion, som känns väldigt fransk.

Onii-San

Hitta hit

Onii-San är en nyöppnad restaurang signerad kockarna Arthur Cohen, Olivier Léone och Issac Romero, en trio som brinner för japansk kultur, efter att ha tillbringat mycket tid där. Idén? Upptäck Tokyos izakayas (en enkel kvarterskrog) och ät över disken i en avslappnad atmosfär. Stället rymmer upp till 38 gäster och här serveras läckra japanskinspirerade tapas både moderna och kreativa, samt handrullade temaki (sushistrutar) och såklart sake. 

Cravan

Hitta hit

Gammalt parisiskt kafé om dagarna och toppmodern cocktailbar om kvällarna. Cravan ligger vid ett ganska avlägset hörn, men du kommer inte ångra ett besök hit. Här väntar en slående art nouveau-inredning, med en originaldisk som till och med har lett till att den nu är listad som en skyddad historisk plats i Paris. Beställ en smörgås och en stark kaffe och parkera dig ute på terrassen – och du kommer att känna att du är med i en scen från "Midnight in Paris".

Café Charlot

Hitta hit

Med sin underbara retrointeriör, måste Café Charlot vara ett av Paris charmigaste kaféer i gammaldags stil. Mittemot Marché des Enfants Rouges fylls terrassen ofta av bohemiska parisare som vill karpa en stund i solen. Vad ska jag beställa? Så många espressos som ditt system kan hantera – detta är den ultimata platsen för att titta på människor.

Ta mig till Paris reseguide med 205 handplockade tips.

Publicerad: 2022-04-20