Paris, Frankrike: Just nu: Paris
Frankrike

Just nu: Paris

RES Magnus Falkehed guidar till de hetaste adresserna i Paris för tillfället. Drick östeuropeisk öl på Le Kremlin, ät äkta italienskt på restaurangen Sassotonde och ladda inför modeveckan.

Shopping

Färgstark teknik
Audio Technica
Köp en ny Ipod till hemresan i Apples flaggskeppsbutik bakom Operan (eller i Louvrens köpcentrum) och komplettera med ett par ludna hörlurar i Audio Technicas senaste designbutik runt hörnet. Hittar du inget i din smak där går du 100 meter till Colettes butik på 213 Rue Saint-Honoré.
11, rue des Pyramides, 1:a arr
 

Mat & Dryck 

Dekadent brunch
Shangri-la
Nyöppnade superlyxhotellet Shangri-La blev genast stjärnbestrött efter öppnandet. För den som bara vill känna sig som Oscar Wilde i Napoleon III-stil med asiatisk touche är brunchen perfekt för att sitta och stirra i glaskupolen.
10, avenue d’Iéna, 16:e arr
shangri-la.com


Mamma mia!
Sassotonde
I den tuffa konkurrensen av toskanska restauranger sticker Sassotonde ut. Extra bonus för extra allt-menyn (”dedégustation”). Den får vilken gom som helst att tala flytande italienska. Krogen är full av små vrår och alkover med allt från avskilt öga-mot-öga-bord till hörna för större sällskap. Bara öppet kvällar från tisdag till fredag.
40, rue Jean-Pierre-Timbaud, 11:e arr


Lyxhotellet Shangri-la i Paris

Boende

In bed with Strauss-Kahn
Murano
Hotel Murano hade kunnat falla i glömska, trots den avantgardistiska designen och det allt hetare läget i Upper Marais. Sedan kom den förre valutafondchefen Dominique Strauss-Kahn – mannen som gör 10 000 pressattachéers arbete över en natt. Efter hotellet Sofitel i New York, hotellet W i Washington och hotellet Carlton i nordfranska Lille satte Strauss-Kahn (som kunde ha blivit Frankrikes president) Murano i Paris på mediekartan. Här, i den lyxiga taksviten med pool, ska han enligt en pågående rättslig förundersökning ha ägnat sig åt obskyra sexfester i sämsta Silvio Berlusconi-stil. Av pampens olika hotellval var Murano det mest estetiska. Ta in på Tizianosviten med en liten takpool. 
13, boulevard du Temple, 3:e arr
Se fler hotell i Paris

Sevärdheter 

Den stora kulturmarschen
Palais de Tokyo
Palais de Tokyo är numera Europas största centrum i sitt slag för nutida konst. Efter ett års utbyggnad står nu 22 000 kvadratmeter redo att ta emot skapande människor från hela världen. Besökaren dyker ner i djupa och fuktiga källarlokaler eller flanerar i ljusa hallar med tio meter i tak och utsikt över Eiffeltornet. I och med öppnandet har det skapats en riktig kulturpromenad från Musée de Quai de Bercy över bron till den högra stranden och Avenue d’Léna där Palais de Tokyo, Musée de la Mode et du Textile och Musée d’Art Moderne ligger.
13, avenue du Président Wilson, 16:e arr
palaisdetokyo.com

 

Nattliv

Vitrysk natt
Le Kremlin
Goodbye, Lenin!-stil råder i den här baren som öppnade mitt under den förra bistra vintern. Östeuropeisk öl och vodka i vintagestil med rockkänsla.
6, rue André Antoine, 18:e arr

Elektronisk bryggdans
Le Trabendo Nouveau
Östra Paris, området kring Cité des Sciences et de l’Industrie och Musée de la Musique i Parc de la Villette, gör sitt bästa för att konkurrera med Pigallekvarteret som centrum för konserter. I våras öppnade Trabendo Nouveau, en splitterny och färgglad konsertsal med guinguitte (bryggdans) och vegetarisk terrass nära kanalen Ourq. Allt från hiphop, electro och jazz står på programmet.
211, avenue Jean Jaurès, 20:e arr
letrabendo.netPalais de Tokyos terass med utsikt över floden Seine. Foto: Carin Olsson


Ladda för modeveckan

Mellan den 25 september och den 3 oktober gäller det att synas på dessa sex adresser.

Librairie Galignani
Kontinentens första engelskspråkiga bokhandel med mycket konst. Här brukar Karl Lagerfeld bläddra i böcker mellan visningarna runt Tuilerierna.
224, rue de Rivoli, 1:a arr
galignani.com

Salon David Mallett
Bli klippt av David Mallett, modestrutsarnas egen hovfrisör.
14, rue Notre Dame-des-Victoires, 2:a arr
david-mallett.com


Anahi
Ät middag i en gammal slaktarlokal. Här frossar modemaffians benrangel på argentinskt kött.
49, rue Volta, 3:e arr

Silencio
Drick fördrink på Silencio, klubben i ringlande lokaler som David Lynch har ritat. Garanterad Twin Peaks-känsla. Före midnatt endast för medlemmar. Det är då man ska vara här.
142, rue Montmartre, 2:a arr
silencio-club.com


Montana
Klubbens trånga källarlokaler har blivit en förlängning av catwalken. Varning för trång dörr.
28, rue Saint- Benoit, 6:e arr

Cité de la Mode et du Design, Les Docks
Titta på kultkreatören Balenciagas kreationer från 1960-talet på det nya mode- och designcentrumet vid Seinefloden. Pågår till den 7 oktober.
34, quai d’Austerlitz, 13:e arr
paris-docks-en-seine.fr

 

 

Publicerad: 2012-09-05