Paris, Frankrike: Sandqvist öppnar ny flaggskeppsbutik i Paris
Nyhet

Sandqvist öppnar ny flaggskeppsbutik i Paris

Det svenska väskvarumärket Sandqvist öppnar sin första flaggskeppsbutik i Europas modehuvudstad Paris i mitten av november. Tillsammans med den prisbelönta arkitektbyrån Wingårdhs har man designat en butik med fokus på hållbara material, intelligent funktion och enkelhet. 

Text: Elin Fellman 

Lediga rum & priser i Paris

Skandinavisk design kommer att sätta prägel på Paris gator i höst. Sandqvist, som är mest känt för sin minimalistiska design och sitt hållbarhetsfokus, har tidigare öppnat butiker i Stockholm, Berlin och London. Det här blir första butiken på fransk mark. 

– Vårt första steg när det kommer till design är alltid att utforska grunden för hållbara möjligheter. Det är kärnan i allt vi gör och kompassen vi följer när det gäller våra produkter, processer och till sist våra butikers uppbyggnad. Vi vill att atmosfären i våra butiker ska kännas naturlig, organisk och välkomnande - något som vi kommer att ta med oss till vår nya butik i Paris. Vår ambition är att addera värde till den befintliga stilen och känslan i området och samtidigt applicera vår hållbara kärna för att skapa en unik upplevelse, säger Brand Director Sebastian Westin om den nya flaggskeppsbutiken.

Genom att välja modedistriktet Marais för den nya butiken, mittemot Isabel Marant, kommer butiken att förvandlas till en symbol för svenskt hantverk. Sandqvist har samarbetat med den världsberömda arkitektbyrån Wingårdhs. Grundelementen enkelhet, tydliga linjer och intelligent funktion kommer att vävas samman med hållbara material för att följa Sandqvists naturliga estetik.

– Samarbetet med Sandqvist gör mig extra glad. Både för att det är ett svenskt kvalitetsmärke på uppgång, men också eller kanske framför allt för att de delar vår vision om tidlös och hållbar design, säger Gert Wingårdh, Wingårdhs grundare och vd.

Räkna med det estetiska konceptet ’less is more’, vilket utgör grunden i den skandinaviska designrörelsen. Därtill kommer Sandqvist att införliva sitt arv från det nordiska landskapet och naturen för att visa upp sina aktuella säsongsbetonade kollektioner av väskor och accessoarer, däribland Instagram-favoriten “Florens Minibag” och ryggsäckar i 100 procent ekologisk bomull.

47 rue de Saintogne, Marais, Paris

Läs den stora reseguiden till Paris HÄR.

Publicerad: 2019-10-15