Rivieran, Frankrike: Möt våren på franska rivieran – 5 tips
Getty Images
Tips

Möt våren på franska rivieran – 5 tips

Franska rivieran är perfekt för en roadtrip, speciellt i början av året för att möta våren och undvika de stora turistmassorna. Rivieran förknippas ofta med lyx och flärd men det finns också en gammaldags charm med historiska adresser. En härlig blandning av gammalt och nytt helt enkelt. 

Text: Elin Fellman 

Hotell

Majestic Barriere, Cannes

Lediga rum & priser

Ett pampigt hotell precis vid Cannes stora esplanad Georges Pompidou, där Cannes filmfestival äger rum. Här finns 305 rum, varav 92 sviter. Lyckas du boka ett rum under filmfestivalen kan du räkna med att springa in i många kändisar. Sharon Stone, Kate Moss och Robert De Niro är några kända namn som har övernattat här. Ett dubbelrum kostar från cirka 2000 kronor per natt. 

Hôtel Le Petit Palais, Nice

Lediga rum & priser

Ett litet avskilt hotell i époque-stil som ligger på en höjd med en fantastisk utsikt över Nice och havet. Här omges du av grönskande trädgårdar, fontäner och en liten pool. Rummen är inte så märkvärdiga, men utsikten och mysfaktorn väger upp. Ett dubbelrum kostar från cirka 1000 kronor per natt.

Mat & dryck

Le Chanteclair, Nice

Att äta på en Michelbelönad restaurang när man befinner sig på franska rivieran är nästan ett måste om man har möjligheten. I Nice rekomenderar vi tvåstjärniga Le Chanteclair där kökschefen Jean Denis Rieubland, som har vunnit titeln Frankrikes bästa kock, lagar innovativa rätter med råvaror från Provence. Franskt vin finns det gott om till maten, vinkällaren har omkring 15 000 flaskor av vin och champagne. 

Hemingway bar, Juan-les-Pins

Lugna Antibes har vuxit samman med den lite röjigare orten Juan-les-Pins. Här finns en mängd klubbar och barer i olika målgrupper. Hemmingway bar är en genuin pub som riktar in sig på en lite äldre målgrupp. Som namnet avslöjar är baren inspirerad av författaren Ernest Hemingway och på väggarna hänger det diverse kartor och instrument. Väldigt goda cocktails.  

Se & göra

En Sortant de L'école, Cannes

Reser du med barn? Gör du inte det kan du köpa med dig en present eller uppleva den färgstarka leksaksaffären En Sortant de L'école ändå. Här finns diverse dockor, marionetter, bilar, flygplan, djur och alla leksaker du kan tänka dig i fin kvalite. Det ryktas även vara filmregissören Steven Spielbergs favorit. 

Läs den stora reseguiden till Franska rivieran HÄR.

Publicerad: 2020-01-13