Giretto tar rågpizza till Södermalm
Restaurang

Giretto tar rågpizza till Södermalm

Södermalm i Stockholm har fått en ny destination för att stilla sitt pizzabegär när Giretto öppnar den 8 februari på Sank Paulsgatan i Stockholm.

St Pauls-området kallas den nya matsatsningen på hörnan vid turisttäta Götgatan och Sankt Paulsgatan i närheten av Slussen på Södermalm. Giretto är det senaste tillskottet i raden av restauranger i satsningen.

— Södermalm har jag tittat på länge. Läget är oslagbart och vi ser fram mot att servera pizza till hungriga södermalmsbor och förbipasserande, vi håller öppet för både lunch och middag, säger Gustavo Catenacci, vd för Giretto.

I den luftiga lokalen finns plats för 90 sittande gäster och konceptet är italienska pizzor med en svensk touch. Här skräddarsyr man sin pizza vid beställning – alla pizzor går att få som rågpizza till exempel, eller som glutenfri, stor eller liten. KOnceptet är enkelt: Man beställer vid disk, får en puck som blinkar när det är dags att gå och hämta sin färdiga pizza. Snabbt och effektivt. Priserna startar på rimliga 89 kronor.

Giretto – som betyder ”litet varv” på italienska, har tunga namn och ägare i ryggen – Nobisgruppen, som bland annat har Operakällaren, hotellet Miss Clara och Nobis Hotel i sin portfölj. Girettos vd Gustavo Catenacci har ärvt sitt matintresse från sin far Alessandro Catenacci och farbror, stjärnkocken Stefano Catenacci.

— Jag är uppfostrad av en svensk mamma och en italiensk pappa. På Giretto blandar jag därför det bästa av två världar, svensk surdeg och italienskt mjöl. Det moderna svenska möter det traditionella italienska, säger Gustavo Catenacci.

Förhoppningen är att Giretto blir en kedja som får fötter och kan öppna runt om i Sverige.

Varför är vi på RES extra exalterade över denna resaturangöppning då?  Jo, vår redaktion ligger på just Sank Paulsgatan, så här lär vi tillbringa många luncher framöver. Vi har provsmakat oss genom en större del av utbudet och vill slå ett extra varm slag för pizzorna Pil Pil (mozzarella, chili- och vitlöksmarinerade vinnamieräkor och persilja) och Tartufo (mozarello, champinjon- och tryffelkräm, körsbärstomater, tryffelsalami och basilika.

Sankt Paulsgatan 2

Giretto.se

Publicerad: 2020-02-07