Grekland: Här är svenskarnas två "nya" Greklandsfavoriter
Getty Images
Nyhet

Här är svenskarnas två "nya" Greklandsfavoriter

De svenska semesterfavoriterna Kreta och Rhodos utmanas i sommar av semesterorten Parga och ön Karpathos som enligt Tickets bokningsstatistik har seglat upp som nya favoriter.  

Text: Elin Fellman 

Kreta och Rhodos toppar fortsatt listan på de populäraste öarna, men två platser ökar mest i bokningsstatistiken. Till Parga, som ligger i nordvästra Grekland, har bokningarna ökat med drygt 10 procent i sommar. Den lugna och färgglada staden ligger vid havet och har bland annat mysiga krogar som klättrar upp mot en höjd med oändligt bra utsiktsplatser. Det är en romantisk men också barnvänlig destination. Härifrån är det också lätt att nå öarna Lefkas, Korfu och Paxos med båt.

Lediga rum & priser i Parga

Karpathos, ön mellan storfavoriterna Kreta och Rhodos, ser ut att bli en riktig raket i sommar. Bokningarna till ön har ökat med 27 procent jämfört med samma period i fjol, visar statistik från Resia. Karpathos beskrivs som en genuin grekisk ö där man fortfarande kan träffa på lokalbor som klär sig i de gamla folkdräkterna på norra delen av ön. 

– Under hela försommaren har vi sett Karpathos klättra på listorna. Jag tycker det är superkul att svenskarna ser sig om efter nya upplevelser och platser. Det är lätt att bli bekväm och återvända till samma plats år efter år. Att det är just Karpathos som lockar svenskarna i år tror jag dels beror på att man vill uppleva det genuina Grekland, att inte bara se det som byggts upp för turisterna. Man vill umgås med lokalbefolkningen och upptäcka deras smultronställen – inte det som många andra svenskar besökt år efter år eller som beskrivits i guideböcker sedan länge, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia till Aftonbladet. 

Lediga rum & priser på Karpathos

Läs mer: 

Reseguide: Kreta

Orörd ö i Grekland betalar dig för att flytta dit

Greklands rika övärld: Vilken ö ska man välja?

Aftonbladet resa 

Omni 

Publicerad: 2019-07-11