Hit vill vi resa på Alla hjärtans dag
Foto:IStock
Nyhet

Hit vill vi resa på Alla hjärtans dag

Alla hjärtans dag är nästan här, men vart ska man ta sin käresta för att fira? Här är de populäraste resmålen under Alla hjärtans dag-helgen.

Text: Sofia Sundström

Fler och fler svenskar väljer att fira Alla hjärtans dag med en utlandsresa, och resebokningar under helgen ökar med elva procent, visar Tickets bokningsstatistik. Paris är och kommer alltid förbli kärlekens stad med alla dess charmiga kvarter och mysiga brasserier, men även London och Amsterdam har mycket att erbjuda för den romantiske under en långweekend.

–  Alla hjärtans dag är ju egentligen ingen svensk högtid och många kanske inte vill anamma den amerikanske stilen fullt ut, men ändå på något sätt fira. Att den infaller i mitten av februari, när vi har levt med mörker och kyla i flera månader och många längtar efter ett miljöbyte, gör att fler passar på att åka iväg på en romantisk weekendresa, säger Katarina Daniels, pr- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

De destinationer som ökar mest under Alla hjärtans dag är dock Barcelona och Dublin. Ytterligare en trend man kan se är det ökande intresset av Östeuropas storstäder som Tallinn, Warszawa och Belgrad.

– Svenskarna är som många gånger konstaterats mycket reseintresserade, och många har både en eller flera gånger besökt Europas mest populära och välkända storstäder. Önskan om att upptäcka andra resmål ligger helt i linje med det ökande intresset för östra Europa. Tallinn, Warszawa och Belgrad är alla perfekta att upptäcka under en förlängd helg, säger Katarina Daniels.

Topp 10 Alla hjärtans dag-resmål

  1. London
  2. Paris
  3. Amsterdam
  4. Barcelona
  5. Dublin
  6. Lissabon
  7. Prag
  8. Geneve
  9. Zürich
  10. Rom
 
Publicerad: 2019-02-11