Hyr hus på semestern – bästa knepen
Foto: Istock
Tips

Hyr hus på semestern – bästa knepen

Allt fler väljer bort hotellet på semestern till förmån för det individuella boendet – alltifrån slott, koja, strandhus och takvånig står på önskelistorna. Uthyrningsmarknaden har växt rejält på senare år – så även nätbedrägerierna. Här är knepen för att boka smart och säkert.

Bästa tipsen för att boka säkert online:

✓ Boka och betala endast ditt semesterboende på välkända uthyrningssidor.

✓ Betalning online sker säkrast med kreditkort. Oftast ingår dessutom en extra reseförsäkring när du betalar med kreditkort.

✓ Innan betalningen genomförs, se till att teckna ett hyreskontrakt med uthyraren och läs igenom detta noggrant. Det är vanligt att olika uthyrare har sina egna avbokningsregler och husregler.

✓ Sköt all kommunikation om bokningen på uthyrningssidan för att skydda dig från så kallad phishing (att lura innehavare av bankkonton och andra elektroniska resurser att delge kreditkortsnummer, lösenord eller annan känslig information).

✓ Om du vill kontakta husägaren innan du bokar ett semesterboende, kontakta enbart personen ifråga direkt från dennes uthyrningssida på webbplatsen.

✓ Anmäl eventuella misstänkta aktiviteter på webbplatsen till hemsidans säkerhetsansvarig. Genom att göra detta kan sidans ansvariga undersöka och snabbt reagera på misstänkta bedrägerier och olagliga aktiviteter.

  

Källa: HomeAway.

Publicerad: 2019-01-22