Indien: Älska New Delhi
Indien

Älska New Delhi

Bok Vad är det här för en guidebok? 

Love Delhi säljs i en vacker tygpåse. Det är inte en budgetguide, men en bok för den som gärna blandar femstjärnigt med doftrika upplevelser i gränderna – alltså en ”lyxvagabond”, enligt förlaget. Bokens sidor är tjocka och matta i oblekt papper, omslaget är i naturvitt kanvastyg och den är handbunden. Love Delhi är förlaget Love Travel Guides tredje destination, den första kom 2007 och heter Love Bangalore. Det finns också en guide till Mumbai, miljövänlig och garanterat fri från barnarbete.

Vad skiljer den här guideboken från andra?
Detta är en personlig guidebok. Tipsen berättar om familjen som äger restaurangen, eller att det faktiskt är stadens bäst klädda herre som gett ut adressen till sin skräddare. Att författaren, australiensiskan Fiona Caulfield, är bosatt i Indien men inte infödd gör också att upplysningar om traditioner, vett och etikett och andra tänkvärdheter blir mycket värdefulla, och intressanta.

Vilket är bästa tipset i den?
Att alla socialt och/eller miljömässigt hållbara företag och organisationer i guiden har märkts ut med en symbol, en hand. Loveguiderna är hängivna ett medvetet resande och förlaget ger även fem procent av intäkterna till Love Travel Foundation, som arbetar för att höja levnadsstandarden i Indien.

Var hittar jag den och vad kostar den?
Den säljs i utvalda butiker i Indien för cirka 200 kronor, och i både New York och London. Du köper den på nätet hos www.amazon.com och www.lovetravelguides.com PD

Publicerad: 2009-01-19