Bali, Indonesien: Balis bästa hälsokaféer
Foto: IStock

Balis bästa hälsokaféer

Hälsosam mat behöver inte betyda tråkigt och smaklöst. På Bali serverar många kaféer och restauranger sjyst mat för både kropp, smaklökar och miljö – en dröm för alla som vill ha en hälsosam semester. Här är våra favoriter: 

Av: Helena Kaloudi 

Se hotell i Bali

Sari Organik
Fantastisk utsikt över risfälten. Här är allt som serveras ekologiskt och kommer från den egna trädgården. Testa deras fruktvin! Den som vill plocka ihop sina egna ingredienser till den beställda rätten kan göra det. I den intilliggande butiken säljs saronger (därav namnet på restaurangen).
Jl. Subak Sok Wayah, Tjampuhan, Ubud 

Clear Café 
Ett trendigt kafé i Ubud som serverar traditionella rätter med hälsosam twist. Här serveras allt från kombucha till burgare. Speciellt bra för juicefantasten som vill boosta upp med energi.
Jalan Hanoman No. 8, Ubud 

Earth Café 
Perfekta stället för den som vill ha en hälsosam lunch. Menyn är stor, kan du inte bestämma dig testa deras wraps eller burritos - både hälsosamma och goda. Restaurangen har även en intilliggande butik där du kan köpa både mat och skönhetsprodukter.
Jalan Lesmana No. 99, Seminyak 

Peloton Supershop 
Allt här är jättegott. Ett riktigt stjärnställe du bara måste gå till – speciellt om du är vegan eftersom allt på menyn är just veganskt, även om det inte är något som marknadsförs. Allt tillagas från grunden med bra råvaror. Speciellt deras pannkakor med grädde och jordgubbar är riktigt bra!
Jl. Raya Pantai Berawa No.46, Tibubeneng, Kuta Utara 

För fler tips: spana in vår Bali-guide. 

Publicerad: 2017-05-31