Irland: Sommarjobbet: Ta hand om isolerad ö på Irland
Getty Images
Tips

Sommarjobbet: Ta hand om isolerad ö på Irland

Känner du dig trött på vardagen och vill testa på något nytt i livet? Då är kanske sommarjobbet på Irland något för dig. Den avlägsna ön Great Blasket söker just nu två personer som kan tänka sig att bo ensamma på ön och ta hand om kaféet och stuguthyrningen från april till oktober. 

Text: Elin Fellman

Lediga rum & priser vid fastlandet

Great Blasket ligger på Irlands västkust vid stormiga Atlanten. Det finns inga bofasta invånare på den gröna och karga ön men under 1900-talets första hälft levde och skrev ett stort antal iriska författare här. 

Ön ligger 25 minuter med färja från fastlandet vid regionen Kerry och har varken el, varmvatten eller wifi, något som kanske kan avskräcka, eller locka. Klarar du dig utan sådan lyx får du naturparadiset på 4,5 kvadratkilometer helt till ditt förfogande. Mobilnätet fungerar dessutom utmärkt.

Sedan turistcentret la upp jobbannonsen på Twitter 10 januari har 7 000 ansökningar kommit in, enligt CNN. Det är dock inte ett jobb som du kommer att tjäna pengar på, endast mat och husrum nämns i jobbannonsen. 

Lesley Kehoe och Gordon Bon, som arbetade på ön sommaren 2019, menar att det är lätt att glömma att det faktiskt kan komma 400 personer om dagen.

– Det kan bli väldigt mycket att göra. Däremot är vattnet från källan så rent och friskt att min hud, mitt hår och min allmänna hälsa har varit helt på topp, säger Lesley Kehoe till CNN.

Du hittar jobbannonsen här.

CNN

Omni resa

Publicerad: 2020-01-17