Island: Ett med naturen på Island
Island

Ett med naturen på Island

Vill du leva ett med naturen ska du bege dig till Island. Här hittar du det fantastiska designhotellet Ion, som ligger högst upp på sluttningen av berget Hengill.

Byn Nesjavellir utanför Selfoss ligger på Islands sydvästra kust och är en perfekt bas för att utforska landets rika kulturarv, flora och fauna. Härifrån har du nära till Thingvellir nationalpark, den viktigaste kulturella platsen i landet, vattenfallet Gullfoss och till Thingvallavatn, som är Islands största, naturliga sjö. Inbakad i det karga landskapet klamrar sig designhotellet Ion fast i marken med sin futuristiska design i naturmaterial. Här stod förut ett övergivet pensionat, som nu har fått nytt liv och utseende.

Hotellet ligger högst upp på sluttningarna av berget Hengill, en aktiv vulkan, som utlovar gott om vandringsmöjligheter och en uppsjö av varma källor att utforska. Hit kommer du inte för att ligga på latsidan, utan för att finna tillfredsställelse genom friska utomhusaktiviteter, som isklättring, glaciärvandringar, fågelskådning och dykning. Hotellet har 45 rum och i Silfra Restaurant & Bar äter du nyfiskade läckerheter. Har du tur kan du även få uppleva ett magiskt norrsken från den mäktiga utsikten i Northern Lights Bar.

I närheten av Nesjavellir ligger även det geotermiska kraftverk som är Islands största innovatör inom utveckling av hållbara och naturliga energikällor. Vi behöver väl knappast påpeka att det här är ett helt och hållet ekologiskt hotell?

Nesjavellir
801 Selfoss

designhotels.com

Publicerad: 2015-03-10