Reykjavik, Island: Island trendar i sommar
Island lockar de som är på jakt efter filmiska naturupplevelser. Foto: Linda Larsson.
Nyhet

Island trendar i sommar

Hotell i Reykjavik

Reykjavik är sommarens stora uppstickare. Enligt bokningsstatistik från Ticket har bokningar dit nästan fördubblats jämfört med förra sommaren. 

Bokningarna till Island har ökat med 79 procent jämfört med förra sommaren enligt bokningsstatistik från Ticket. Svenskarnas intresse för Island som resmål tog fart redan förra året i samband med det isländska fotbollslandslagets EM-succé. Att den populära tv-serien Game of Thrones fortsätter att spela in scener på Island har inte gjort att intresset minskat. 

– Game of Thrones har satt Island och dess häftiga natur på kartan och gjort Reykjavik till en av sommarens stora turistraketer från Sverige, säger Karin Starkman Ahlstedt, PR- och kommunikationsansvarig på Ticket Privatresor.

– Naturupplevelser står högt upp på svenskarnas önskelista på semestern och då är Island ett fantastiskt resmål med sin magiska natur med vulkaner, vattenfall, glaciärer och lavafält. 

En annan anledning till det ökade intresset är att snittpriserna till Island har minskat med 13 procent enligt Tickets statistik. Fler flygavgångar och flygbolag innebär ökad konkurrens – och billigare flygbiljetter.

Sommarens bubblare
(länderna dit bokningarna ökar mest i sommar)

1.Island
2.Bulgarien
3.Nederländerna
4.Kanada
5.Tyskland
6.Cypern
7.Kroatien
8.Grekland
9.Österrike
10.Storbritannien

Källa: Ticket, avresa maj-okt 2017, länderna med störst procentuella ökningar av 20 mest bokade länderna

Publicerad: 2017-04-19