Eilat, Israel: RES TV från Eilat ute nu – här är tipsen
RES TV

RES TV från Eilat ute nu – här är tipsen

Den andra anhalten i RES TV i höst är Eilat med omnejd i Israel. Vår ciceron Rickard Söderberg har undersökt såväl öde ökenlandskap som vad som försiggår under havsytan

I de tre RES TV-episoderna i och runtomkring Eilat får vi följa med på roadtrip, besöka nationalparken Timna och gå på världens läskigaste skräckkabinett.

Coral World Underwater Observarory

Mitt i det unika korallrevet i Eilat ligger det här observatoriet där man kan gå ner tolv meter under havsytan och spana på över 800 arter av fiskar, koraller, hajar, sköldpaddor andra undervattensdjur.

Eilat

coralworld.co.il

Timna Nationalpark

Timna Nationalpark ligger i Timnadalen utanför Eilat och är känd för att de gamla egyptierna bröt koppar här till sin vapen. I dag besöker man parken för sina vackra klippformationer.

Timnadalen

 

Yotvata Park ­– glassbar

Israels bästa glass lär finnas i den här lilla glassbaren mitt i öknen. Ett ypperligt stopp för lite svalka på en roadtrip i Negevöknen.

Yotvata

yotvatapark.co.il

 

Mitzpe Ramon - utsiktsplats

Mitzpe Ramon är en liten ort i södra Israel och strax utanför finns en makalös utsiktsplats värd ett stopp om du är ute på er roadtrip i Nevevöknen utanför Eilat.

Mitzpe Ramon

Nighmare Horror Maze

Skrik, blod och tårar. Endast hälften av alla våghalsiga besökare klarar att ta sig igenom attraktionen Nightmare Horror Maze i Eilat. Kommer vår ciceron Rickard Söderberg vara en av dem?

Derekh Yotam 1, Eilat

nightmare.co.il

 

 

 

Publicerad: 2018-10-10