Tel Aviv, Israel: 5 tips i trendiga Tel Aviv
Getty Images
Tips

5 tips i trendiga Tel Aviv

Tel Aviv har varit på uppgång i flera år nu men hajpen tycks inte lägga sig. "Staden som aldrig sover", "Den vita staden" eller "Mellanösterns Miami" – kärt barn har många namn. Här är våra favoritadresser i Tel Aviv just nu. 

Text: Elin Fellman 

Lediga rum & priser i Tel Aviv

Äta & dricka

Caspi

En hipp kedja i Tel Aviv som fokuserar på vegetarisk, hälsosam och israelisk mat. Kocken Yaniv Caspi öppnade restaurangen 2011 med målet att ge invånarna i Tel Aviv en unik plats som serverar israelisk mat med lokala råvaror i en varm och välkomnande miljö. Här käkar man främst falafel, hummus, olika sallader och dricker lemonad. 

Ben Yehuda St 172'

Golda's Delicatessen

Tel Avivs bästa brunchställe hittar du på Hotel Jaffa. Det är kombinationen av platsen och maten som gör brunchen så fantastisk. Golda's Delicatessen ligger i en mysig innegård och här serveras klassisk brunchmat med en New York-tvist. Bland annat olika former av bagels och matzo ball soup samt sallader, äggrätter, avokadotoast och israelisk specialiteter.

2 Louis Pasteur

Se & Göra

Young Yidish TLV

Många säger att busstationen i Tel Aviv är ett no go med många ficktjuvar och allmänt lite skum stämning men låt dig inte avskräckas. På femte plan i en del av busstationen som känns helt övergiven finns ett litet jiddischbibliotek och att kliva in här är som att komma in i en helt annan värld. Dammiga gamla böcker, ett piano, massa halvtrasiga stolar och en scen som är omringad av boktravar. Ett magiskt ställe helt enkelt. Alla som arbetar här gör det ideellt så donera gärna en slant när du lämnar.

Levinsky Street 108
facebook.com/pg/yiddish.telaviv/photos/?ref=page_internal

Hotell

The Shenkin Hotel

Lediga rum & priser

Ett stenkast från Carmel market och de trendigaste shoppinggatorna i området Shenkin ligger ett av de mest lokalt rotade boutique-hotellen, The Shenkin. Vill du få reda på Tel Avivs bäst bevarade hemliga guldkorn är det här du ska bo. Hotellet är inrett med designmöbler och har sin en egen takbar, restaurang och Tel Avivs pulserande nöjesliv runt knuten. Ett dubbelrum kostar från cirka 2300 kronor per natt. 

21 Brenner street, Tel Aviv

The Dave Levinsky

Lediga rum & priser

The Dave Levinsky erbjuder likt dess motpart i stadskärnan – The Dave Gordon, ett annat hotell från Brown Hotels kedjan, en ungdomlig och livlig hotellupplevelse. Med rum i starka färger och dekorerade med finurliga objekt från den lokala loppmarknaden eller secondhand butiken. Hotellet har också en takterrass där ett konstant roterande pop-up-butiker och event hålls. Hotellet erbjuder förmånliga priser i ett ökat populärt område i Tel Aviv. Ett dubbelrum kostar från cirka 1400 kronor per natt. 

http://www.brownhotels.com/dave-levinsky

Nahalat Binyamin Street 85, Tel Aviv 6610207

Läs den stora reseguiden till Tel Aviv HÄR.

Publicerad: 2019-09-11