Tel Aviv, Israel: Tel Aviv i höst? – Läs vår fullmatade reseguide
Handplockade tips

Tel Aviv i höst? – Läs vår fullmatade reseguide

Välkommen till RES reseguide till Tel Aviv. 

RES är Sveriges första moderna resemagasin. Vi föddes 1981 och vår grund nu som då är att vi älskar att resa och ha koll. Det som började som ett elegant magasin är nu en sajt fylld med tusentals tips till hela världen och ett tv-program. Det händer att RES skribenter och reseexperter går på de breda allfartsvägarna, men helst vill vi hitta vår egen stig och den där lilla krogen på en bakgata fylld med stamgäster. Följaktligen bygger våra tips på våra egna erfarenheter och preferenser. Vår reseguide bygger inte på en datagenererad algoritm och miljontals anonyma betyg utan på vad vi älskar och vill göra själva. Här är våra handplockade tips till Tel Aviv. Vill du uppleva det alla andra gör kan du sluta läsa nu. Annars välkommen till vår vår värld.

Tel Aviv kallas likt New York i folkmun ”staden som aldrig sover” . Det är med all rätt. Trots en befolkningsmängd på endast cirka 400 000 känns staden så mycket större. Här finns något att göra i princip 24/7 med restauranger som aldrig stänger och människor som aldrig tycks gå och lägga sig. Att ta tillvara på dagen är en viktig ingrediens i livet för många Tel Aviv-bor som ständigt lever i en ovisshet över en fredlig framtid. 

Nya restauranger och caféer med annorlunda koncept ploppar upp som svampar ur jorden och staden känns både innovativ och trendig. Generellt brukar restauranger överleva i fyra år, sen är det nya som gäller. All mat smakar generellt väldigt mycket (och gott) då det mesta som används i köken är lokalproducerat. I den här guiden får du våra bästa tips till var maten smakar mest, vilka barer där drinkarna är bäst blandade och vilka hotell som har skönast kuddar. 

1. Panda Pita 

Hål-i-väggen-streetfood där Jamie Oliver åt när han var på besök i Tel Aviv. Här serveras ångade pitabröd fyllda med aubergine, kött eller ceviche. Ligger mitt i hippa Shuk HaCarmel.

2. Bana 

Fantastisk säsongsbaserad vegansk mat. En liten restaurang med lummig innergård som passar till både frukost, lunch och middag!

3. The Setai Tel Aviv

Urban lyxresort som överblickar Jaffas hamn. I dag är det rika och berömda som checkar in här, förr var det poliser och tjuvar. Byggnaden var nämligen fängelse och polisstation under det ottomanska rikets tid.

Boka in mig direkt!

Jag vill se fler alternativ. 

Se ytterligare 64 handplcokade tips för Tel Aviv här

Publicerad: 2021-09-14