Tel Aviv, Israel: Tel Avivs trendigaste restauranger

Tel Avivs trendigaste restauranger

Tel Aviv är en trendkänslig stad och som ett resultat överlever ingen restaurang generellt sett längre än två, max fyra år. Här är fem restauranger som trendar just nu. 

Kitchen Market
En av stans mesta fine dining-restauranger med molekylära inslag på menyn. Ligger fint i Tel Avis hamn ovanpå Farmers Market och är ett populärt ställe när man har något stort att fira.
Hangar 12, Namal, Yafo

Café Puaa 
Mysig liten restaurang intill Jaffas Flea market. Puaa firar hela 18 år i år – en ovanlig företeelse i Tel Aviv som sagt. På Puaa serveras vällagad och nyttig mat och här finner du ett stort utbud av vegetariska rätter.
Rabbi Yohanan Street 8

Dr Shakshuka 
Hit går du framförallt för att äta shakshuka – en israelisk frukostklassiker som består av ägg i tomatsås. Rätten låter kanske inte så god men smakar fantastiskt. Dr Shakshuka är en legendarisk restaurang där man – som namnet antyder – specialiserar sig på rätten. Finns också andra rätter – exempelvis hummus. 
Beit Eshel St 3 

Ouzeria Next Door 
Ett ställe för en lunch av det röjigare slaget. Menyn här utgörs av olika mezerätter. Missa inte rödbetsraviolin fylld med getost.
Matalon St 44 

Benedict 
För alla frukostälskare: det här är restaurangen för er! Restaurangen serverar frukost (och är öppen) hela dygnet. Testa deras veganska frukost: med kikärtspannkakor och avokado. En hälsosam och god start (eller gott slut) på dagen.
Rothschild Blvd 29

Se hotell i Tel Aviv!

För fler tips: spana in vår Tel Aviv-guide. 

Publicerad: 2017-06-07