Florens, Italien: Calimala – nytt hotell med takhäng i Florens
Hotell

Calimala – nytt hotell med takhäng i Florens

Florens har fått en ny anledning att boka in ett besök – nyöppnade boutiquehotellet Hotel Calimala. Att sova är de sista man vill i detta gamla palats – här hittar man stadens hetaste takterrass med såväl bar som restaurang.  

Lediga rum & priser

Det 38 rum stora hotellet öppnade i oktober och ligger i byggnaden som går under namnet Palazzo Degli Angeli i Florens livliga stadsdel Centro Storico. Rummen är något utöver det vanliga, men hotellet har på kort tid blivit en magnet även för locals som har fått upp ögonen för Angel Roofbar & Dining, takbaren och restaurangen som ligger på tre etage på toppen av byggnaden. Hotellet tar upp ett helt kvarter och erbjuder 360-graders utsikt över Florens horisont och ikoniska byggnader, på gångavstånd från ikoniska attraktioner som Uffizi-galleriet, Duomo, Boboli Gardens, Palazzo Vecchio, Ponte Vecchio och Piazza della Repubblica.

Interiören och utsidan av Hotel Calimala och Angel Roofbar & Dining designades av den prisade Londonbaserade arkitekten och interiörarkitekten, Alex Meitlis (som även designat Ottolenghi-restaurangerna i London om dessa känns bekanta).

– Interiören i Hotel Calimala är otydligt kopplad till staden, säger arkitekten Alex Meitlis. Vårt uppdrag dikterades av byggnadens historia och ålder. Det var viktigt för oss att varje sten, spricka och skåra som kunde räddas skulle finnas kvar inom den slutliga designen. När gästerna vaknar upp i sitt rum kommer de omedelbart att veta att de är i Florens och inte någon annanstans i världen.

Lediga rum & priser

RES cityguide till Florens hittar du HÄR

 

Publicerad: 2020-01-27