Rom, Italien: 3 bra restauranger i Rom
Foto: Istock
Restaurang

3 bra restauranger i Rom

Trattoriorna, pizzeriorna, restaurangerna och barerna ligger tätt i Rom och det kan vara svårt att välja. Här är tre favoriter för en garanterat lyckad måltid.

Lediga hotellrum & priser i Rom

Salotto 42

En krog med en skön New York-attityd. Stället öppnade 2004 av den svenska före detta modellen och Karl Lagerfeld-musan Malin Persson och hennes man, Damiano Mazzarella. Här kan du avnjuta snygga cocktails till sent på småtimmarna och sedan återvända för den fantastiska helgbrunchen med fokus på massa grönt och fräscha råvaror. Ett litet, snyggt ställe.

Piazza di Pietra 42

salotto42.it

 

Antica Pesa 

Antica Pesa är en stammiskrog med många locals. Här är stämningen hög och välkomnandet varmt. Under sommarmånaderna sitter man med fördel på den lilla innergården. Råvarorna och rätterna varierar efter säsong. En klassiksk favorit är pasta cacio e pepe, en traditionell romersk pastarätt med pecorinoost och svartpeppar.

Via Garibaldi, 18

anticapesa.it

Bar del Fico

Dåtid möter nutid i den här undangömda restaurangen och baren med lång historia och mycket hjärta. Mormorsgardinerna är utbytta mot  en eklektisk, robust inredning med väggar som skrapats från sin färg och tapet i kombination med en hel del trä och järnskrot. Här beställer du gärna en pizza till din cocktail och lutar dig tillbaka en timme till. Ett ställe att mötas på och prata med yviga gester.

Piazza del Fico, 34/35

bardelfico.com

Lediga hotellrum & priser i Rom

Vår stora reseguide til Rom hittar du HÄR.

 

Publicerad: 2018-07-05