Rom, Italien: 5 tips på läckra hotell i antika Rom
Tips

5 tips på läckra hotell i antika Rom

Rom är en stad som befinner sig på mångas bucketlist med dess rika historia och vackra arkitektur. Att hitta ett hotell kan däremot vara en utmaning. Här kommer några läckra hotell vi vill checka in på nu, vare sig man vill ha klassisk elegans eller det senaste i designval.

Text: Sofia Sundström

Nobildonne Relais

Ett privat och litet hotell med endast fyra sviter, men inte mindre dekadent för det. De fyra sviterna bär namn efter romerska adelskvinnor som Paolina Borghese, Donna Olimpia Pamphili, Beatrice Cenci och Lucrezia Borgia och är även inredda olika. Men det är fresco-målningar och vackra kristallkronor i de moderna och lyxiga, men fortfarande avslappnade rummen som gäller. Du möts av ägarna själva i receptionen som tar dig till din privata svit, och hotellets service är on-point och hjälper dig hitta vad du nu kan önska dig i staden. Här går ett dubbelrum för cirka 4 300 kronor per natt.

35 Via della Fontanella di Borghese

nobildonnerelais.com

Lediga rum & priser

Hassler Roma

Hotellet Hassler Roma beskriver sig själv som ”The Stairway to Heaven” vilket inte känns så långt bort när man kliver in på hotellet. Efter renoveringarna som blev klara 2018 har hotellets beiga och bruna toner gått från gammeldags till slipat klassiskt. Det är snyggt och elegant med material som mahogny, silke och mosaikdetaljer som går perfekt ihop. Du hittar hotellet längst upp på spanska trappan i mitten av Rom. En vistelse här är dock inte billigt. Ett dubbelrum går från cirka 8 000 kronor per natt.

Piazza Trinità dei Monti 6

hotelhasslerroma.com

Lediga rum & priser

Hotel Vilòn

Ett före detta kloster för nunnor och en gång en del av familjen Borgheses ståtliga villa, har nu gjorts om till ett snyggt boutiquehotell. Det gömmer sig på en mindre kullerstensgata där man lätt kan missa hotellet, vilket ger det en intim och personlig känsla. Här blandas art deco med rokokodetaljer i de 18 rum som finns i byggnaden. Hotellets restaurang och bar erbjuder såväl en gedigen frukost som kan avnjutas i den gröna innergården som en lyxig middag med traditionella italienska rätter. Här går ett dubbelrum från cirka 8 200 kronor per natt.

Via dell’Arancio 69

hotelvilon.com

Lediga rum & priser

Hotel De’Ricci

Ett elegant hotell med fingerkänsla. Hotellet huserar åtta sviter som alla är individuellt inredda med olika toner av blått och grått med dov ljussättning och stilrena draperingar. Med inspiration från 1940-, 1950- och 1960-talet kan man runt om i byggnaden hitta romersk konst av den italienska illustratören Andrea Ferolla som speglar livet i de olika erorna. På detta hotell handlar allt om vin och personalen är alla utbildade till sommelier och om så önskas ger de dig gärna en tur i deras välorganiserade vinkällare. Här går ett dubbelrum från cirka 5 000 kronor per natt.

Via della Barchetta 14

hoteldericci.com

Lediga rum & priser

Hotel Donna Camilla Savelli

Detta hotell hittar du i ett 1600-tals kloster i hjärtat av Trastevere. Här ska man inte bo för att få uppleva den senaste och hippaste designen, utan hit kommer man för att vandra mellan de vackra salarna med de välbevarade originaldetaljera och de utsökta fresco-målningarna i taket. Ta en promenad till klostrets kapell eller ut i den fridfulla innergården. Det är elegant och smakfullt med sammetsdraperingar och svartvitt kakel. Här går ett dubbelrum från cirka 2 600 kronor per natt.

Via Garibaldi 27

hoteldonnacamillasavelli.com

Lediga rum & priser

Lediga rum & priser i staden

Du hittar vår stora reseguide till Rom här.

Publicerad: 2019-05-02