Rom, Italien: Stränga turistregler införs i Rom – barbröstade avvisas
Getty Images
Nyhet

Stränga turistregler införs i Rom – barbröstade avvisas

Den populära turiststaden Rom har tröttnat på vissa turisters dåliga beteenden och inför därför nya ordningsregler. Bland annat får man inte längre gå runt barbröstad i staden, äta på ett rörigt sätt eller bada i fontäner, skriver The Telegraph.

Text: Elin Fellman

Målet med de nya reglerna är att få bukt med turisternas dåliga beteenden.

– Rom är, och kommer alltid att vara, välkomnande, men det betyder inte att man ska tolerera dåligt beteende eller skador som görs på vår stad, säger Virginia Raggi, borgmästare i Rom. 

Eftersom att så många människor besöker Rom och specifikt sevärdheter i staden blir det också otillåtet att kånka runt med resväskor eller barnvagnar vid historiska monument som Spanska trappan. Att stosa runt med snacks eller en italiensk glass blir också förbjudet på offentliga platser om det är på ett rörigt sätt. 

Bryter turister mot dessa nya regler kan de bli bötfällda alternativt förbjudas att vistas i området överträdelsen skett.

Vissa nya förbud drabbar snarare lokalbefolkningen än turister. Personer som försörjer sig på att klä ut sig till ”romerska legionärer” och låter turister ta kort med dem mot pengar är numera förbjudna att arbeta på platser som Colosseum Fontana di Trevi. Dessutom blir det förbjudet att hänga upp tvätt på tvättlinor som sträcker sig mellan två hus, något som många förknippar med Italien. 

 

Publicerad: 2019-06-11