Sicilien, Italien: 9 hotell på vackra Sicilien
Tips

9 hotell på vackra Sicilien

Siciliens östkust är en vacker italiensk idyll med alltifrån världsarvslistade hamnstäder och jetsetparadis till mysiga badorter och storstäder. Här följer nio hotelltips i storstaden Catania, bergsbyn Taormina och hamnstaden Syrakusa. 

Text: Elin Fellman 

Lediga rum & priser på Sicilien

Hotel Borgo Pantano, Syrakusa

Lediga rum & priser

Det fyrstjärniga hotellet Borgo Pantano är både lyxigt och lantligt. Det ligger en bit utanför staden Syrakusa i det vackra naturreservatet Ciane e Saline med tillgång till en privat strand och en stor utomhuspool. Hit åker du främst för lugnet. Ett dubbelrum kostar från cirka 2700 kronor per natt. 

https://www.borgopantano.it/
Traversa Fontana Mortella, 13

Villa Aranjaya, Catania

Drygt 40 minuter utanför Catanias storstadspuls ligger det lyxiga herrgårdshuset Villa Aranjaya. Mitt på den sicilianska landsbygden bland odlingar och med utsikt mot mäktiga Etna ligger den 300 år gamla byggnaden som numera är upprustad med en lyxig pool. Totalt finns 13 rum som är uppdelade mellan herrgården, där det också finns bibliotek, och ett lite mindre hus som bland annat har ett yogarum med panoramautsikt. På hotellet lagar kocken traditionell siciliansk mat med inspiration från Medelhavet. Observera att det endast går att boka boendet minst en vecka. 

Casella Postale 101
http://www.aranjaya.com/ 

La Plage Resort, Taormina 

Lediga rum & priser

Femstjärnig lyx intill strandkanten vid den berömda bukten Isola Bella. Hotellet, som renoverades 2010, har nio sviter och 52 små lyxiga villor med en fantastisk utsikt över havet. Ät middag på hotellets italiensk/asiatiska fusionrestaurangen eller ta linbanan upp till bergsbyn Taormina och ät på någon av de mysiga restaurangerna i solnedgången. Ett dubbelrum kostar från cirka 3500 kronor per natt. 

107/A Via Nazionale
http://www.laplageresort.com 

Belmond Grand Hotel Timeo

Lediga rum & priser

Taorminas första hotell och fortfarande ett av de allra mest hisnande hotellen i bergsbyn. 1800-talsbyggnaden ägdes till en början av den sicilianska adeln och 2011 fick hotellet en nygammal tappning då den nya ägaren Orient-Express gjorde om de 70 rummen med inspiration från barocken. Hotellet ligger mitt emot den berömda grekiska teatern och här finns bland annat två restauranger, en bar, en stor pool, ett spa och en stor lummig trädgård. Ett dubbelrum kostar från cirka 3500 kronor per natt. 

59 Via Teatro Greco
https://www.belmond.com/hotels/europe/italy/taormina/belmond-grand-hotel-timeo/

Hotel Ariston and Palazzo Santa Caterina

Lediga rum & priser

Ett prisvärt och omtyckt hotell i mellanklassen som så många andra byggnader i Taormina har en fantastisk utsikt över havet. Här har du nära till byns linbana som enkelt tar dig ner till havet och upp till staden igen. Det är gångavstånd till Taorminas historiska centrum med dess berömda huvudgata Corso Umberto där man finner ett fint shoppingutbud. Det finns även flera utsiktspunkter i närheten där man kan beundra vulkanen Etna. Ett dubbelrum kostar från cirka 800 kronor per natt. 

Via Bagnoli Croci, 168

Asmundo Gisira Art of Living Boutique Market

Lediga rum & priser

Det perfekta hotellet för konstnörden. Varje rum är originellt inrett med olika stilar skulpturer och tavlor och rummen ska enligt hotellet betraktas som ett konstverk i sig. Det är ett litet och personligt hotell där gästerna delar på takterrassen som har en liten cocktailbar. Med ett stenkast från Catanias stora katedral och Casa di Verga i gamla stan har du ett utmärkt utgångsläge till Catanias kulturella och historiska centrum. Ett dubbelrum kostar från cirka 1500 kronor per natt. 

40 Via Gisira

https://www.asmundodigisira.com/

Palace Catania

Lediga rum & priser

I hjärtat av staden ligger eleganta Palace Catania. Hotellet ligger i en 1900-talsbyggnad och här är rummen inredda i klassisk stil snarare än modern funktionalitet. Högst upp på takterrassen finns baren/restaurangen Etnea med utsikt över just Etna som serverar frukost, lunch och middag. Är du trött efter en dags turistande i staden kan du avsluta den med hotellets egna turkiska bad. Ett dubbelrum kostar från cirka 1400 kronor. 

Via Etnea 218

Musciara Siracusa Resort 

Lediga rum & priser

Charmiga Musciara Siracusa Resort ligger mitt emot ön Ortigia, den gamla stadskärnan, som du kan promenera till på en kvart. Älskar du hav och hamn är det här hotellet för dig. Du bor praktiskt taget så nära havet det går att komma och rummen är inredda i ett gemytligt marint tema. Hoppa ner i plurret från hotellets lilla privata strand och titta på när fiskarna försöker fånga bläckfiskar i skymningen från hotellets terrass. Hotellet erbjuder 12 rum och ett dubbelrum kostar från cirka 2400 kronor per natt. 

42 Riviera Dionisio il Grande

https://www.siracusaresort.it/

CinqueSuites Ortigia 

Lediga rum & priser

I den gamla stadskärnan på ön Ortigia i Syrakusa ligger det moderna boutiquehotellet CinqueSuites. Omgivningen med alla katedraler, vackra torg och smala gränder gör det till ett perfekt utgångsläge för kulturella upplevelser. Är det solen man vill åt finns det en solterrass på taket och vill du bada är portopiccolo en kort promenad bort. Hotellet har även en inomhusjacuzzi om man känner för det. 

https://www.cinquesuites.it/

Ronco Purgatorio 15, Ortigia

Publicerad: 2019-07-09