Kyoto, Japan: Japan vill utbilda turister i vett och etikett
Getty Images
Nyhet

Japan vill utbilda turister i vett och etikett

De snabbt växande turistströmmarna till Japan i allmänhet och Kyoto i synnerhet har börjat skapa problem hos lokalbefolkningen, enligt Japans turistministerium. Klagomålen från lokalbefolkningen växer, då de anser att många av besökarna inte visar tillräcklig hänsyn till japanska vett- och etikett-regler. 

Text: Said Karlsson

Lediga rum & priser i Kyoto

Nu har Japans turistministerium därför inlett ett pilotprojekt i Gion, en av Kyotos mest välbesökta turistdestinationer. Via publika wi-fi nätverk får besökare se flerspråkig sida med do’s and dont’s innan användaren släpps in på nätverket. 

Bland det som ska undvikas återfinns att inte beträda privat mark, inte röka på gatan samt att inte fotografera stadens många geishor utan att be om lov först. 

Kommentarerna från inhemska internetanvändare har varit blandade. Vissa tycker det är ett bra sätt att utbilda turister på, då lokala sedvänjor som bekant varierar från land till land. Men initiativet har också fått kritik från de som menar att det här sättet att skriva turisterna på näsan går stick i stäv med de japanska idealen om att vara en plats där besökare ska känna sig välkomna. 


 
 

Publicerad: 2019-10-01