Hongkong, Kina: 5 grymma tips i spännande Hongkong
Tips

5 grymma tips i spännande Hongkong

Hongkong kan kännas som ett jätte steg, då det råkar ligga på andra sidan världskartan  – hur härligt att det inte då med en direktlinje från Sverige. Med en vibrerande restaurang- och barscen får man inte missa denna destination. Här tipsar vår Hongkong-korre om var man ska hänga i staden just nu.

Text: Thimothy Prellwitz & Sofia Sundström

Tung Po

Tung Po är lite annorlunda än de flesta andra restauranger som du hittar i Hongkong.  Denna mycket populära restaurang erbjuder en show-liknande stämning där ägaren Robby varje kväll springer runt bland besökarna och dansar för dem, skämtar och rent allmänt showar. Robby’s favoritnummer är att lära turister öppna ölflaskor med chopsticks och har du tur låter han dig också välja vilken låt som ska spelas i restaurangen. Är du ute efter ett fartfyllt restaurangbesök utöver det vanliga så rekommenderas detta varmt. Maten är dessutom riktigt god!

North Point, Java Rd, 99號, Java Road Municipal Services Building, 2/F

Chöm Chöm

Denna restaurang har utan tvekan stans godaste vietnamesiska rätter som bara måste testas vid ett besök i Hongkong!. Miljön är minimalistisk, modern och stilren samtidigt som den känns avslappnad och helt opretentiös. Det går inte att boka bord på denna populära restaurang så se till att komma dit tidigt!

58 Peel St, Central

chomchom.hk

Iron Chow

Undanstoppat i källaren av Argyle Center hittar du Iron Cow, en taiwanesisk restaurang med den godaste biffnudelsoppan i Hongkong. Denna soppa kan inte rekommenderas nog. Restaurangen har en stilla atmosfär som ger ett skönt avbrott från Mong Koks annars väldigt livfulla gator. Restaurangen är väldigt populär så vid rusningstider kan det vara svårt att få bord. Kom i tid!

688 Nathan Rd, Mong Kok

Elephant Grounds

Elephant Grounds är en lokal café-kedja som blivit oerhört populär de senaste åren, inte minst för deras fantastiska avokado-toast som starkt rekommenderas! Deras “Ice-cream cookies” är dessutom något utöver det vanliga för den sötsugna. Den moderna inredning kombinerat med mycket grönska gör detta till ett härligt ställe att ta en fika på!

8 Wing Fung St

elephantgrounds.com

Café Hay Fever

Café hay fever är en kedja, men just detta café i den populära kedjan är lite annorlunda och du hittar det undangömt i slutet av Mong-koks blomstermarknad inuti en blombutik. Det är en underbar liten pärla till kafé som fungerar perfekt som avslutning efter ett besök på marknaden. Balansera din bricka försiktigt upp för den smala trappan där du sedan kan avnjuta en fikapaus i mitten av ett blomsterrike. Och jodå, både kaffe och kaka är av högsta kvalité!

G/f, 62-64 Flower Market RoadMongkok

Lediga rum & priser i staden

Du hittar vår stora reseguide till Hongkong här.

Publicerad: 2019-05-20