Hongkong, Kina: Hög trendfaktor på Hongkongs mysigaste barer
Foto: IStock.
Barer

Hög trendfaktor på Hongkongs mysigaste barer

Coolt och mysigt är inte precis varandras synonymer men de beskriver Hongkongs barutbud väldigt bra. Barerna känns trendiga, samtidigt som de också är väldigt trivsamma. 

 

Dr. Fern's Gin Parlour

Vill du ha en bra gin och tonic ska du styra kosan till Dr Ferns i Central. Med cirka 300 olika typer av gin och välvalda tonic-sorter kommer du inte bli besviken. Att lokalen sedan är väldigt snygg förhöjer bara upplevelsen.

Shop B31A, First Basement Floor, Landmark Atrium, 15 Queen’s Road, Central, Hongkong
+852 2111 9449
http://drfernshk.com/
 

The Chinnery

Det här är baren för dig som vill ha en avkopplande riktigt bra drink i ett undangömt hörn av Mandarin hotel. Hongkong har fortfarande kvar sina koloniala reliker och The Chinnery är verkligen en av dem - det skriker Storbritannien om baren - och här hittar du allt som du kan förvänta dig av en pub och lite därtill. Sjukt nog var inte kvinnor tillåtna i baren till fram 90-talet men som tur har detta nu ändrats.

5 Connaught Rd Central, Central, Hongkong

OZONE Bar

Ta hissen upp till svindlande 118e våningen och njut av en drink med stadens alla lampor under dig. Ozone är inte bara en överdesignad bar med goda drinkar - det är också en av världens högst belägna barer. Väl värt ett besök för att sippa en drink med Victoria Harbour under dina fötter. Drinkarna är dock bland de dyraste i staden, så ta höjd för det.

118/f, The Ritz-Carlton, Hong Kong, International Commerce Centre, 1 Austin Road West, Hong Kong

Le Boudoir

Välkommen till en bar som inte ser ut som alla andra. När du väl hittar den något svårfunna ingången och kliver in här är det som att kliva in i någons vardagsrum/sovrum. Serverar både klassiska cocktails och cocktails med en twist.

Basement,, 65 Wyndham St, Central, Hongkong
+852 2530 3870
http://www.french-creations.com/boudoir

The Iron Fairies Hong Kong

En av Hongkongs just nu hippaste barer är designern Ashley Suttons och mixologen Jopseph Boroskis industriinspirerade bar - The Iron Fairies. Efter succé i både Bangkok och Tokyo har nu turen kommit till Hongkong och det är en design i järn, timmer och läder som möter besökaren. Och drinkarna då? Jo de är grymma de också.

LG, 1 Hollywood Road, Central, Hongkong
Publicerad: 2018-07-24