Dubrovnik, Kroatien: 5 tips i Kroatiens vackra semesterpärla Dubrovnik
Getty images
Tips

5 tips i Kroatiens vackra semesterpärla Dubrovnik

Vackra Dubrovnik med en medeltida stadskärna precis intill adriatiska havet är en träffsäker semesterpärla i sommar. Här kommer fem tips för dig som ska semestra i staden. 

Text: Elin Fellman 

HOTELL 

Hotel Bellevue 

Det spektakulära hotellet Bellevue öppnar dörrarna på nytt efter en renovering. Den portugisiska designern Tereza Prego står för inredningen och från alla rum på hotellet ser du havet då byggnaden ligger på en hög klippa ovanför Miramare-bukten. Hotellet är inrett med marint tema och i restaurangen Neva fortsätter temat med dalmatiska fisk- och skaldjursspecialiteter. 

Lediga rum & priser

ÄTA

Nishta

I Kroatien är det inte alltid jättelätt att få tag på god vegetarisk mat – men på restaurangen Nishta som ligger mitt i gamla stan serveras 100 procent vegetarisk mat. I den lilla restaurangen finns knappt tio platser inomhus men det är inte heller många som har hittat hit ännu. Njut av goda sallader, rawfood-rätter eller veganiserade kroatiska specialitéer. 

SE & GÖRA 

Ta båten till Lokrum 

Endast 600 meter från Dubrovniks hamn ligger ön Lokrum. Hit tar du båten för några euros och njuter av en heldag av sol och bad. Runt hela ön finns badstegar så du kan ta dig upp från klippbaden. Glöm inte att ta med snorkel och cyklop då havet är otroligt klart. Tröttnar du på att bada finns en stor botanisk trädgård, ett gammalt kloster och en fästning att promenera runt. Hela ön är faktiskt ett naturreservat och mitt på ön finns en liten lagun som kallas döda sjön på grund av sitt extremt salta vatten. 

Gå på ringmuren 

Dubrovniks gamla stad är fantastiskt vacker. Bäst ser du den kanske genom en promenad på den gamla ringmuren. Vid berömda pileporten brukar det vara längst kö för entrén. Testa istället att gå på vid Ploceporten och Maritimmuseet. 

NATTLIV

Club Revelin

Klubben Revelin är beläget i den gamla 1500-tals medeltida fästningen i Dubrovnik och är också en av stadens mest berömda klubbar. Under dagen är fästningen ett arkeologiskt museum, men på kvällen förvandlas det till ett två våningar stort disco samt en terrass med fantastisk utsikt över staden. 

Läs den stora reseguiden till Dubrovnik här. 

Publicerad: 2019-04-23