Dubrovnik, Kroatien: Dubrovniks bästa restauranger
Stara Loza ligger mitt i de mest turistiga kvarteren – men maten (och utsikten över staden) är av högsta kvalité.
Restauranger

Dubrovniks bästa restauranger

Dubrovnik är en väldigt trevlig kuststad att semestra i – och dessutom bjuder staden på väldigt mycket gott att äta. Ska du unna dig en lite lyxigare måltid, gå hit:

Lediga rum & priser i Dubrovnik

Azur Dubrovnik Restaurant

Vem hade anat att asiatiska smaker och kroatiska råvaror passar så fint tillsammans? Jo, bygdens son Darko Perojevic förstod det. Han har drivit restaurang i Hongkong och kunde förutspå vilka stordåd som skapas när man gifter de två köken. Azur är en mindre restaurang med servering i en mysig gränd. Urtrevlig personal och otroliga smaker. Man väljer med fördel ett antal små rätter och delar – vi slår ett extra slag för tacos salmon cevice och stir fried fresh chilli and basil prawns.

Pobijana 10
 

Posat

Posat höjer sig majestätiskt över turisthorderna utanför ringmuren vid Pilaporten. Det här är en modern restaurang med gamla anor, vita dukar, prickfri service och som är helt och hållet inriktad på havets läckerheter. Måltiden börjar med att servitören håller fram en gigantisk silverbricka med dagens fångst där du väljer firre efter tycke och smak. Restaurangen ligger på övervåningen, där man har skalat bort stora delar av väggar och tak och ersatt dem med vikväggar av glas som raderar gränsen mellan inne och ute. Vid vackert väder sitter du med fördel längst fram vid balkongräcket med utsikt över ringmuren och havet.

Ulica uz Posat 10

Restaurant 360°

Ska du slå på stort och verkligen skämma bort dig själv och ditt sällskap så är det här du ska boka bord. 360° är enbart öppet för middagar (ej lunch) och dess namn avslöjar en av restaurangen största fördelar – utsikten. En annan finfin egenskap är dess meny och den utmärkta maten. Med det sagt så får vi även tillstå att priserna ligger i det övre skiktet för att vara Dubrovnik. Här är det inte billigt, men du får också vad du betalar för – kvalitet.

Sv. Dominika bb
 

Stara Loza

En fantastisk restaurang med den unge kocken Damir Saric bakom kastrullerna. Restaurangen är belägen i hotellet Prijeko Palace och man kan antingen sitta på översta våningens balkong, inomhus med magnifik utsikt över staden eller på gatan för att få känna på pulsen. Stara Loza ligger på en restaurangtät gata där det lurar många turistfällor men har man ett tränat öga ser man direkt att detta inte än någon dussinrestaurang – allt är genomtänkt, från designstolarna till menyns utformning. Boka bord!

20000, Prijeko ulica 24

Ta del av hela vår Dubrovnikguide HÄR.

Lediga rum & priser i Dubrovnik

Publicerad: 2018-07-20