Dubrovnik, Kroatien: Weekendfavoriten Dubrovnik – 5 heta tips
Getty Images
Tips

Weekendfavoriten Dubrovnik – 5 heta tips

Vackra Dubrovnik är en perfekt weekendstad under hösten då du slipper trängas med tusentals turister i de trånga gränderna. Du har också ork att strosa runt i den backiga staden när solen inte gassar som allra värst. Här är fem tips som vi gillar i Dubrovnik just nu. 

Text: Elin Fellman 

Lediga rum & priser i Dubrovnik

Mat & dryck

Mala Buza

Ligger vackert beläget på en takterrass med utsikt mot havet. På menyn finns bland annat klassiska kroatiska kötträtter samt bläckfisk och skaldjur. Till middagen rekommenderar vi att smaka på plavac mali, områdets eget vin gjort på blå druvor.

Villa DU 3, Ulica Vlaha Bukovca

BOWA Dubrovnik

Ligger tekniskt sett inte i Dubrovnik men en kort båtresa bort, nära Elafitöarna. Här sitter du på små verandor mot det turkosglittrande havet och njuter av klassisk medelhavsmat eller en drink i solnedgången. 

https://www.bowa-dubrovnik.com/

Pakljena 3, Suđurađ

Glam Café

Det är lite oklart om man ska beskriva Glam Café som ett kaffée eller en bar. Vi säger båda. På morgonen och dagen serveras frukost, smoothies och hälsosamma snacks. På kvällen förvandlas sedan Glam till en hipsterbar som serverar cocktails och svåra ölsorter. 

Palmotićeva ul. 5, 20000

Se & göra 

Chartra en båt

Ett av de bästa sätten att upptäcka Dubruvniks närliggande kust är att hyra en egen båt med kapten. Välj mellan segelbåt eller en lite snabbare motorbåt. Vill du uppleva äventyret med andra finns det så klart gemensamma båtturer att välja bland, till exemepl UberBOAT som erbjuder halv- och heldagsutflykter samt reguljära resor till närliggande Hvar eller Split. 

Trsteno Arboretum

Game Of Thrones-fansen kommer att känna igen Trsteno Arboretum som Tyrells trädgårdar som är med under säsong 4 och 5. Den botaniska trädgården grundades i själva verket på 1400-talet och är det äldsta arboretumet i den här delen av Europa. Trsteno ligger drygt en halvtimme utanför Dubrovnik. Åk hit för lugnet. 

Läs den stora reseguiden till Dubrovnik HÄR.

Publicerad: 2019-11-05